De historie, cultuur, natuur en huiselijke gastvrijheid van de Andes; het komt hier allemaal in harmonie samen

Hacienda Zuleta is een koloniaal landhuis uit 1691 op het platteland van Ecuador midden in het hoogland van de Andes. De boerderij waarvan het comfortabele gastenverblijf deel uitmaakt, is nog volop in bedrijf en levert onder andere heerlijke kaas. De reis van en naar hoofdstad Quito neemt drie uur in beslag. Na lovende artikelen in magazines als National Geographic Traveler is Zuleta wereldwijd bekend geraakt. Staf en medewerkers hechten veel waarde aan de traditionele Ecuadoraanse gastvrijheid. Ze nodigen gasten elke dag stipt om 17.00 uur uit om in de woonkamer een glas wijn te drinken en een paar kaasjes van het huis te proeven bij een goed gesprek.

Op zoek naar de Andescondor

Hacienda Zuleta organiseert veel activiteiten. In de eerste plaats is de omgeving geknipt om te gaan paardrijden, zelfs wanneer u nooit eerder in het zadel bent gaan zitten! Een ander optie is mee te rijden met paard en wagen of zelf op een mountainbike het landschap te verkennen. Het is voor de gasten erg leuk om te zien hoe alles op het boerenbedrijf reilt en zeilt. Een heel bijzondere activiteit is het Condor rehabilitatie project 'Condor Huasi'. Hacienda Zuleta spant zich in voor het behoud van de condorpopulatie. Een gids neemt u mee naar de plaatsen waar u de machtige vogel kunt spotten.

Charme en antiek houten meubilair

Hacienda Zuleta biedt gasten vijftien prachtig ingerichte kamers. Die liggen in het hoofdgebouw dat dateert uit de 17e eeuw en hebben een open haard en een badkamer met bad en douche. Bij de restauratie mocht niets veranderen aan de vorm en het uiterlijk van het hoofdgebouw. Daarom is elke kamer anders met een eigen charme en antiek houten meubilair. Vanuit de kamer heeft u als gast ongehinderd uitzicht op de bergen of op de tuin. Sommige kamers hebben een privéterras.

Lange houten tafels

In de eetzaal worden alle maaltijden geserveerd. Het diner vindt plaats aan lange houten tafels. Bij de samenstelling van de gastronomische gerechten maakt de chef gretig gebruik van de producten van de haciënda. Organische groenten van de akker, forel uit de eigen kwekerij, zuivelproducten als yoghurt en kaas van de melk van de Holstein koeien. Veel van de gerechten zijn uniek voor Zuleta. De gastheer neemt zelf ook plaats en vertelt graag de legendes uit de omgeving.

Tripadvisor over Hacienda Zuleta