Een iconisch hotel aan de Atheense Rivièra

Levendige luxe

Aan de verfijnde Atheense Rivièra, op het puntje van een met pijnbomen begroeid schiereiland, biedt het Four Seasons Astir Palace Hotel Athens het beste van twee werelden. Voor het hotel ligt de zee te schitteren, maar de kosmopolitische stad Athene ligt slechts op veertig minuten rijden. Een ideale plek voor een luxe vakantie!

Waar

Het Four Seasons Astir Palace ligt in Vouliagmeni, een buitenwijk op twintig kilometervan de stad Athene, direct aan zee.

Sinds het Four Seasons Astir Palace de deuren opende op Vouliagmeni, is het een van de meest populaire buitenwijken van Athene. Dit legendarische resort, waar Onassis, Bardot en Sinatra met enige regelmaat neerstreken, ligt op een groen schiereiland op ongeveer een half uur rij-afstand van Athene International Airport. Het is zo'n drie kwartier rijden naar de Acropolis, en de stranden liggen op een steenworp afstand. 

Slapen

De 303 kamers en suites liggen vespreid over twee gebouwen, en daarnaast zijn er schitterende bungalows die met een eigen zwembad en terras komen.

Zoekt u levendigheid en ruimte, kies dan voor Nafsika. Iedere kamer heeft zeezicht en de badkamers hebben gigantische raampartijen zodat u niets van het utizicht hoeft te missen tijdens het badderen. 

De Arion kamers en suites hebben een retro-chic design en liggen op een steenworp afstand van de spa en het binnenzwembad. Liefhebbers van de spa kunnen deze kamers en suites waarderen, ontspanning is nooit ver weg. 

Beleven

Eén ding is zeker, u hoeft zich bij het Four Seasons niet te vervelen en aan service geen gebrek. Het resort telt maar liefst 700 personeelsleden die u helemaal in de watten leggen.

Het hotel beschikt over drie tennisbanen, een fantastische spa, jogging trails, stand up paddles, kajaks en een driehonderd meter lange boulevard met ligbedden en cabanas, die de twee zwembaden en drie baaitjes met elkaar verbindt. 

De spa is ongelooflijk prettig: er zijn tien behandelkamers waar het team van Elodie Lefebvre klaarstaat om u te voorzien van een ontspannende massage of intensieve lichaamsbehandeling, en alles daar tussenin. Het is een plek waar u zonder moeite de hele dag kunt doorbrengen; van de hammam, de chill shower, aromatherapie ruimte tot het hydrotherapie zwembad; u loopt helemaal zen weer naar buiten. 

De stad Athene met al haar cultuur en gezellige straatjes vol restaurantjes ligt op slechts drie kwartier rijden.

Eten & Drinken

Het ontbijt wordt geserveerd op een door u uitgekozen plek. Naast een zeer uitgebreid buffet kunt u ook gebruik maken van de a la carte opties zoals roerei met truffel. 

Er zijn maar liefst acht verschillende restaurants en bars waar u uit kunt kiezen. Fine dining grilgerechten eet u bij Pelagos, een 'simpele' maaltijd vindt u in de Mercato. Helios ligt aan het zwembad en serveert modere gerechten en in Taverna 37 is het moeilijk een keuze te maken uit de vele aanlokkelijke gerechten. Voor een drankje bij zonsondergang gaat u naar Avra, het uitzicht is werkelijk verbluffend mooi.