Manas, 16e-eeuwse Keralese cottages, zijn hier plank voor plank, steen voor steen gereconstrueerd en gezamenlijk getransformeerd tot het luxe Kumarakom Lake Resort

Gelegen aan de oevers van het beroemde Vembanad meer en omgeven door kleine waterwegen en weelderige jungle ligt het Kumarakom Lake Resort. Hier vindt u vijftig moderne ingerichte bungalows, gelegen in het oude landschap van de typische backwaters van India.

Vembanad meer

Hoewel er in en om het resort genoeg te doen is, ligt de nadruk hier toch wel op ontspanning en het genieten van de schitterende omgeving. Ontspanning kunt u gemakkelijk zoeken bij een van de twee zwembaden, waaronder het enorme infinity zwembad, waarbij het einde naadloos in het Vembanad meer lijkt over te lopen. Of breng een bezoek aan de prachtige spa. Wilt u toch actief zijn dan kunt u prachtige cruises maken over het meer of watersporten beoefnenen. Of bezoek een van de nabijgelegen vogelreservaten, neem een kijkje in de stad Kottayam of maak een wandel- of fietstocht door de omliggende dorpjes.

Kerala stijl

Het resort bestaat uit 59 luxe kamers en villa's, die allemaal in traditionele Kerala stijl zijn ingericht met houten plafonds, terracotta tegels, schitterende bewerkte houten deuren en bijzonder meubilair. De karakteristieke inrichting wordt gecomplementeerd met alle gemakken van nu, airconditioning en een mooie badkamer die zich in de open lucht op een binnenplaats bevindt. De Heritage Villa en Heritage Lake View Villa, die beide ommuurd zijn, hebben een eigen zwembad. Uniek zijn de vijf houseboats met een of twee slaapkamers. Met een van deze boten kunt u prachtige cruises over het meer en door de backwaters maken en bij een langere tocht krijgt u uw eigen personeel en kok mee. Het resort organiseert ook elke dag een romantische sunset cruise.

Twee restaurants

Er zijn twee uitstekende restaurants. In Ettukettu kunt u terecht voor heerlijke ontbijtjes, lunches en diners. Het tweede restaurant bevindt zich aan de rand van het meer en serveert de allerbeste visspecialiteiten. Voor een snack en een drankje kunt u terecht bij de Pool Pavilion. 's Middags gaat ook The Traditional Tea Shop open, waar verse thee vanaf grote hoogte in uw glas wordt geschonken.

Tripadvisor over Kumarakom Lake Resort