Beste wijnhotel van Istrië

Stancija Meneghetti is een van onze favoriete hotels in Kroatië. Meneghetti ligt aan een smalle landweg in het zuiden van Istrië. Ver van de zomergekte die Istrië elk jaar overvalt, maar geenszins geïsoleerd. Het is een uitstekende uitvalsbasis om al het moois dat Istrië te bieden heeft te verkennen. Het strand (met eigen beach club) vindt u op maar twee kilometer afstand en het indrukwekkende Rovinj ligt op minder dan een half uur rijden. Hetzelfde geldt voor Pula met zijn indrukwekkende Romeinse amfitheater.

Een wijnhuis

Het oorspronkelijke gebouw dateert uit de 14e eeuw. Begin deze eeuw werd het gekocht door de uit Zagreb afkomstige Miroslav Pliso en zijn vrouw die het in eerste instantie als privé verblijf wilden gebruiken. Eerst werden de wijngaarden in volle glorie opnieuw opgetuigd en voor vrienden en bekenden werden er een aantal gastenverblijven ingericht. De stroom gasten zwelde zodanig aan dat besloten werd de stancija om te bouwen tot een echt hotel. Het resultaat is een sprookjesachtig oord waar u onder de vlag van Relais & Chateaux verblijft en eet op het allerhoogste niveau.

Stancija Meneghetti

Stancija Meneghetti ligt aan een smalle landweg in het zuiden van Istrië. Ver van de zomergekte die Istrië elk jaar overvalt, maar geenszins geïsoleerd. Het is een uitstekende uitvalsbasis om al het moois dat Istrië te bieden heeft te verkennen. Het strand (met eigen beach club) vindt u op maar twee kilometer afstand en het indrukwekkende Rovinj ligt op minder dan een half uur rijden. Hetzelfde geldt voor Pula met zijn indrukwekkende Romeinse amfitheater.

Er zijn een paar kamers in het hoofdgebouw, omgeven door 22 one-bedroom Residences met uitzicht over de wijngaarden. De nieuwste aanwinst is een vleugel met vijf uiterst luxueuze poolvilla's met twee of drie slaapkamers.

Het restaurant

Het restaurant is een van de beste van Istrië, en daarmee van heel Kroatië. De maaltijden worden begeleid - hoe kan het ook anders - door wijnen van het eigen huis. Zowel de lunches als de diners zijn gedenkwaardige gebeurtenissen. Het restaurant en de terrassen buiten noden tot langzaam genieten van al het fraais dat op uw bord tevoorschijn wordt getoverd. Wees niet verbaasd als uw lunch of diner drie uur duurt. Dit is eerder regel dan uitzondering.

Beleven Istrië

Vanuit Stancija Meneghetti ligt heel Istrië uw voeten. De landschappen doen sterk denken aan Toscane met lome dorpjes die op heuveltoppen zijn gebouwd. De bekendste zijn Motovun, Groznjan en Buzet, maar er zijn er veel meer. Pula, met het op vijf na grootste amfitheater ter wereld, ligt op half uurtje rijden, evenals het schitterende stadje Rovinj. U kunt Istrië culinair verkennen met onze local hero Goran die echt alles van de lokale wijncultuur weet. Met de honden van de familie Karlić kunt u op jacht naar de belangrijkste culinaire trofee: de Truffel. De bij elkaar geschranste calorieën fietst u er weer af met Daniel die een aantal geweldige tochten voor u in petto heeft in een van de mooiste fietsgebieden ter wereld.