Een van de mooiste fietsgebieden in Europa

Vandaag gaat u met de fiets op pad in een van de allermooiste gebieden in heel Europa. Kronkelende paadjes en weggetjes over glooiende heuvels, pittoreske dorpjes en idyllische restaurantjes. Nauwelijks verkeer en steeds weer prachtige vergezichten. In dit deel van Istrië zijn de klimmen kort en vriendelijk en de stijgingspercentages vormen geen enkel probleem voor Hollandse benen, zeker niet op een elektrische mountain.  

Elektrisch fietsen op het Kamenjak schiereiland

De rit voert door het schiereiland Kamanjak, een nationaal park in het zuidelijkste deel van Istrië. Als je dit op eigen houtje zou willen doen, loop je om de haverklap in doodlopende paden want de luxe van de fietsknooppunten kennen ze hier niet. Maar gelukkig heeft u iets veel beters: Daniel, waar we al jarenlang met wederzijds genoegen mee samen werken. Een gepassioneerd fietser en een echte topgids die precies inspeelt op uw wensen en samen met u het ritme van de dag bepaalt: Langer of korter, sneller of langzamer, alles is mogelijk. Deels volgt u de kustlijn met steeds weer prachtige vergezichten over de Adriatische Zee en dan weer fietst u door bossen en velden. U maakt een stop bij een van de lokale beach bars of gaat zwemmen bij een strandje dat alleen voor fietsers bereikbaar is. U luncht in een lokaal restaurantje of bij een wijngaard. Daniel kent de streek als zijn broekzak en zorgt voor een perfecte invulling van de dag.

 

P.S.

Er zijn ook andere opties: langs een betoverende route van Rovinj naar Pula, waar u een bezoek brengt aan het wereldberoemde amfitheater. Of u fietst een deel van de Parenzana, de voormalige spoorlijn van Triest naar Porec, met een bezoek te brengen aan het pittireske op een heuveltop gelegen Motovun.