U wordt opgehaald in u hotel en gaat samen met Goran naar de markt. Hier maakt u samen een keuze uit het beste dat Istrië te bieden heeft: spartelverse vis, oesters uit Lim en andere schelpdieren uit de Adriatische zee. Maar ook overheerlijke producten afkomstig uit de omringende heuvels: truffels, champignons, puur vlees en artisanale kazen, de befaamde pršut, de lokale rauwe ham.
Vervolgens zet u koers naar een door olijfbomen omgeven idyllisch huisje waar een aantal van de geheimen van de lokale keuken zullen worden onthuld. De kookles wordt altijd op maat gemaakt, maar u zult zeker leren om een traditionele pasta te bereiden. Of bijvoorbeeld een traditionele žgvacet (een typisch lokaal vleesgerecht) of een brodet, die het midden houdt tussen een visgoulash en een bouillabaisse. U kunt ook leren hoe een vispastei te maken die de kwaliteit van een heuse foie gras benadert. Goran is naast een begenadigde kok ook sommelier, dus u maakt ook nader kennis met de prachtige originele wijnsoorten die alleen in Istrië te vinden zijn. Na een heerlijke dag wordt u weer terug gebracht naar uw hotel.