De beste activiteit in het kamp zelf is om er gewoon te zijn.

Aurora Safari Camp is uniek in zijn soort in Noord-Scandinavië. Het is opgericht door de fotograaf Fredrik Broman. Fredrik kan prachtige plaatjes schieten, zo ook van zijn kamp, maar zoals u de foto's ziet, zo is het ook echt. Aurora Safari Camp ligt aan de rivier de Råne in het afgelegen Zweedse Lapland. Er is totaal geen lichtvervuiling. Dit verhoogt de kans op zicht op Noorderlicht aanzienlijk. Bij heldere hemel fonkelen de sterren en de Melkweg staat recht boven u. 

Lavvu Tenten

De vijf comfortabele Lavvu-tenten kunnen worden ingericht als twee-, driepersoons- of familiekamers. Er is een houtkachel in elke Lavvu en zelfs bij zeer lage buitentemperaturen is uw tent behaaglijk. Dit is getest tot -37 graden! Wasgelegenheid en toilet bevindt zich op 20-75 meter van de Lavvus. Het is goed om rekening te houden met het feit dat deze tenten comfortabel zijn, maar absoluut niet als luxe gekenmerkt mogen worden. U verblijft niet in het Aurora Safari Camp om te genieten van een luxe Lapland beleving, maar u ervaart Lapland in haar puurste vorm.

Met uitzicht over de rivier

In de lounge kunt u een drankje drinken bij de open haard en het eten wordt er geserveerd. Vanaf de open haard buiten is er een prachtig uitzicht over de rivier. Een prettige plek voor een drankje terwijl de zon langzaam ondergaat. Kleedt u zich wel warm aan?

Sauna op de rivier

De sauna op het vlot in de rivier is een leuke ervaring. In de wintermaanden is het vlot ingevroren in het ijs en in de zomermaanden dobbert de sauna vrijelijk rondom zijn eigen as, waardoor je als je uit de sauna komt, steeds verrast wordt door een ander uitzicht. Het saunavlot is een geweldige plek om de avond door te brengen, schoon en warm te worden en tegelijkertijd onder de sterrenhemel een uniek plekje voor aurora kansen te hebben. Springt u na een sauna-bezoek het wak in?

De beste activiteit in het kamp zelf is er gewoon te zijn. Maak in de winter korte wandelingen langs de bevroren rivier en geniet van het uitzicht en het bos. Net als bij een Afrikaanse safari kunt u hier op een game drive en sporen volgen. Net achter het kamp zijn de bergtoppen en er zijn veel elanden in het nabije bos, evenals rode vossen, rendieren, beren, reeën en veel vogels. De gamedrives hier gaan echter per sneeuwmobiel of per husky-rit. Ook kunt u sneeuwschoenwandelingen maken of op de Nordic Ski's erop uit trekken. In de winter zijn sneeuwschoenen, Nordic Ski's en speciale sneeuw mountainbikes trouwens kosteloos aanwezig. Ook ontvangt u ter plaatse heerlijk dikke pakken, zodat u toch enigszins comfortabel van al het moois kunt genieten. In de zomer ziet het kamp er heel anders uit -zonder twee meter hoge sneeuw!- en is het ook een heerlijke uitvalsbasis voor activiteiten. Denk aan kajakken, varen in een Canadese kano, wandelingen met de husky's of een spannende mountainbiketocht.