Geniet op deze magische plek van een lunch in de wildernis

De Storforsen is een stroomversnelling in de rivier de Pite Älv in Zweden, die vroeger werd gebruikt om boomstammen in te transporteren. Tegenwoordig is het een natuurreservaat waar, zelfs in de meest extreme kou, het water doorheen stroomt. De stroomversnellingen zijn erg indrukwekkend, ze zijn namelijk de meest omvangrijke van Noord-Europa!  

De Storforsen waterval is vijf kilometer lang en het water stroomt hier met wel 250 kubieke meter per seconde naar beneden. Op het hoogtepunt in de zomer kan dit zelfs oplopen tot 800 kubieke meter per seconde!

U wandelt over rotspartijen en overal om u heen stroomt water. Het is een uitdaging om uw gids te verstaan want het gebulder van de stroomversnelling is overweldigend. U wandelt over bruggetjes en vlonders en wordt gevangen in de mist van het opstuivende water. Op deze magische plek geniet u te midden van het natuurgeweld van een lunch in de wildernis, boven een open vuur.  

In de winter kunt u tijdens deze excursie het gebied verkennen op een actieve manier; namelijk per traditionele sneeuwschoenen. Onderneemt u deze excursie in de zomer, dan heeft u de gelegenheid in het park te zwemmen.