Een indrukwekkende plek voor duik- en snorkelliefhebbers, met een grote kans om reuzenmantaroggen te spotten

Op slechts 35 minuten vliegen per watervliegtuigje vanaf Male ligt, te midden in de Baa Atol, het geweldige Anantara Kihavah Maldives. Met al vele awards op zak, zoals de in 2016 behaalde eerste plek in de ‘Top Resorts in the Indian Ocean’ en een tweede plek in de ‘Best Resorts in the World’ lijst, is dit de perfecte bestemming voor een droomvakantie! Beeldt u zich het in, wakker worden in een villa aan het strand, met een eigen Romeins badhuis in de openlucht. En met een tuin waar een royaal zwembad met volop privacy is. Als u het pad tussen de begroeiing van tropische planten en palmbomen volgt, staat u met uw blote voeten op het parelwitte zandstrand, turend over de turquoise blauwe zee. Dineren in het onderwaterrestaurant Sea is uniek en wie weet ziet u tijdens het dessert een blacktip haai langs zwemmen. 

Een en al verwennerij

Verwennerijen zijn er genoeg zoals een in-villa massage voor een perfecte nachtrust. Uw villa wordt dan omgetoverd tot een spa kamer, met muziek en aroma’s naar keuze. Na de massage is uw bad voorgelopen met kokosmelk, zodat u daarna heerlijk kunt ontspannen en een rustgevende nacht tegemoet gaat. Bent u een sterrenliefhebber? Anantara Kihavah heeft zijn eigen astronoom die onder het genot van een aantrekkelijk aperitief, u de verborgen parels van de prachtige heldere hemel toont. De zee ontdekt u hier op actieve en originele wijze met een seabob, een klein soort scooter waarbij u wordt voortgetrokken en met snelheid door het water kunt schieten. U kunt snorkelen tussen de roggen en op excursie om dolfijnen te spotten! De beste periode om reuzenmantaroggen te zien is in het moessonseizoen tussen mei en november. 

Baden met uitzicht op de onderwaterwereld

Tijdens uw verblijf op Anantara Kihavah heeft u qua accommodatie de keuze tussen beach- en watervilla’s in verschillende maten. De beachvilla’s bevinden zich allemaal aan het strand, maar hebben door de dichte begroeiing voldoende privacy. Aan de landzijde van deze villa’s zijn de open badkamers, die aanvoelen als een heus Romeins badhuis! De watervilla’s zijn gebouwd op palen en beschikken allen over een eigen zwembad. Door de halfopen badkamer heeft u vanuit uw bad een prachtig uitzicht over de zee. De onderzijde van het bad is gemaakt van glas, zodat u tijdens uw bad zicht heeft op de kleurrijke vissen en het rif. 

Dineren op de zeebodem

Anantara Kihavah heeft een verscheidenheid aan eetgelegenheden waar veel culinaire prijzen zijn verdiend. Zo is het mogelijk om te dineren op de zeebodem in restaurant Sea, terwijl u de meest bijzondere zeedieren voorbij ziet zwemmen. Ook Japans restaurant Fire en Aziatisch restaurant Salt zijn ideaal voor een romantisch diner. Houdt u meer van internationale tapas of wilt u juist de Maledivische keuken proberen? Dan bent u van harte welkom in restaurant Sky en Plates. Gaat uw voorkeur eerder uit naar een Italiaanse Spaghetti Chitarra Ai Frutti Di Mare of een ander Mediterraans gerecht, dineer dan in Manzaru. Voor elke smaak heeft Anantara Kihavah iets van topkwaliteit te bieden.

Tripadvisor over Anantara Kihavah