Waar u ook kijkt, gaat of staat: overal is het scherpe strand-zee contrast

Gili Lankanfushi ligt op het North Kaafu Atol op 20 minuten varen van hoofdeiland Male. Het Maledivische eiland Lankanfushi heeft een oppervlak van 400 bij 200 meter. Dit geeft al aan dat u in dit resort op een heel bijzondere plaats verblijft. Enfin, daar komt u heus wel achter zodra u toegeeft aan de verleiding. Gili Lankanfushi is trots op de naam die het resort geniet. Gasten verblijven in een ongedwongen sfeer en tegelijkertijd is de service op dit piepkleine atol van het allerbeste niveau. 

Watersport

In de PADI duikschool van het resort helpen gediplomeerde instructeurs mee om een officieel duikbrevet te behalen. Wie al gediplomeerd duiker is vraagt een instructeur mee als buddy. De dames en heren van het Ocean Paradise Dive Centrum weten de korte route naar wereldberoemde duikspots als Manta Point. Tien minuten varen, dan bent u met een fles op uw rug getuige van dit wereldwonder. Het resort heeft verschillende sportfaciliteiten voor op het water en op het droge. De watersportliefhebbers krijgen al het wenselijke. Kajakken, windsurfen, kanoën, zeilen. Om de stabiliteit van lichaam en geest te bewaken is het raadzaam om hier sunrise yoga of tai chi lessen te volgen. In het Meera massage centrum ondergaat u een heilzame lichaamsbehandeling naar keuze. Ondertussen ziet u door de glazen bodem het leven onder de waterspiegel aan u voorbij trekken. De bibliotheek is het natuurlijke rustpunt van het resort.

Met de tenen in het water

Het resort heeft 45 watervilla's die 'met de tenen in het water' rond het eiland zijn gesitueerd. De Crusoe Residences liggen verder van de kustlijn en zijn alleen per boot bereikbaar. Bij aankomst staat de privé butler klaar om u naar de villa te begeleiden. Daar plopt als welkomstritueel de kurk van de champagnefles. De suite is bijzonder ruim van formaat. Het is bijna niet te geloven, het bad hangt boven de glasheldere lagune en de badkamervloer is geheel van glas. Tijdens het baden zorgen felgekleurde tropische vissen voor een doorlopende voorstelling in de onderwaterwereld. Een verblijf op Gili Lankanfushi tart elke beschrijving. 

Champagne ontbijt

De culinaire hoogtepunten rijgen zich aaneen. Een champagne ontbijt, barbecue bij de lunch en later op de dag nog een Peruaans diner. Twee keer per week staat een overweldigend dinerbuffet. De ene keer uitsluitend met Franse Haute Cuisine, de andere keer exclusief Aziatisch geïnspireerd. De sommelier heeft voortreffelijke wijnen in de kelder liggen. Laat de kans om intiem te dineren aan boord van een typisch Maledivische Dhoni niet voorbijgaan.

Tripadvisor over Gili Lankanfushi