Door: Talisman reizigers
Je realiseert je op zo’n moment dat je dat niet vaak in je leven gaat zien

De Malediven zijn zo prachtig magisch mooi. Bij terugkomst van onze reis zei ik iedereen: de zee is echt zo blauw en het strand is echt zo wit als op alle foto’s. Als je niet kan genieten op de Malediven dan zou ik niet weten waar dan wel.

Onze reis met Etihad via Abu Dhabi naar Male was comfortabel. Op Male airport werden we al opgewacht en begeleid naar de Airport Lounge van het Constance Moofushi resort. We moesten even overbruggen totdat er voldoende passagiers waren voor in ons watervliegtuig (!), maar dat was geen enkel probleem in deze comfortabele lounge (veel plek om uit te rusten, iets te drinken en eten).

Ons watervliegtuig vertrok en daar begon ons avontuur pas echt. We konden gewoon in de cockpit kijken en vlogen over de vele (vaak ook onbewoonde atollen). Je realiseert je op zo’n moment dat je dat niet vaak in je leven gaat zien. Het watervliegtuig landde vervolgens soepel en rustig op de turquoise zee bij de aanlegsteiger van ons resort: het Constance Moofushi.

Wij kregen een warm welkom en hadden mazzel want onze watervilla was al gereed: het huisje dat iedereen wenst wanneer hij naar de Malediven gaat, de woning op palen van waaruit je kan snorkelen.

Moofushi is een prachtig relaxt eiland. Het meest comfortabele vonden wij hun all-in formule. All-inclusive dekt de lading eigenlijk helemaal niet omdat daarmee een verkeerd beeld ontstaat. Eigenlijk is het bij dit resort gewoon zo dat je je restaurant- en barrekening vantevoren al hebt voldaan en daar ter plekke niet meer over hoeft na te denken. Dat is in het geval van de Malediven erg comfortabel. Het eten was fantastisch! Wij genoten van vers gegrilde tonijn, van aziatisch eten (peking eend!) tot alle heerlijkheden van Ottolenghi en ga zo maar door. De wijncollectie was perfect. De cocktails overigens ook.

Ieder hard werkend mens zou zichzelf eens in de zoveel tijd een aantal dagen moeten gunnen in dit resort. Wij kwamen volledig tot rust. Gingen naar de spa, zagen tijdens een boottocht dolfijnen, deden een superinteressante ‘behind the scenes tour’ (echt een aanrader als je eens wat meer wil horen over hoe zo’n resort reilt en zeilt) en lagen aan de rand van het prachtige zwembad.

De Malediven staat terecht op menig bucketlist! En Moofushi is the place to go!