Tijdens deze onvergetelijke ervaring in Jalisco bezoekt u de bakermat van tequila en bewondert u de indrukwekkende blauwe agave velden, erkend als UNESCO Werelderfgoed. Begeleid door uw eigen privé Maestro Tequilero (tequila meester), ontdekt u de geschiedenis en de processen achter deze beroemde drank, die al generaties lang wordt geproduceerd. U verkent het gelijknamige stadje Tequila, bezoekt twee distilleerderijen en sluit af met een privé proeverij.
In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald en rijdt u in anderhalf uur naar Tequila. Onderweg geniet u van prachtige uitzichten op de agave velden waar u af en toe stopt om van de vergezichten te genieten.
De historische El Tequileño-distilleerderij, opgericht door Don Jorge Salles Cuervo in 1959, bevindt zich in het hart van Tequila. Met uw tequila master verkent u deze distilleerderij en leert u meer over de geïndustrialiseerde methode van tequila productie, waarbij gebruikgemaakt wordt van stoomdruk om de kern van de agaveplant in slechts acht uur te koken.
Na deze fascinerende tour is het tijd voor een traditionele twee gangen lunch bij het folkloristische restaurant Fonda Cholula, gelegen aan het hoofdplein van de stad. Hierna kunt u optioneel een wandeling maken door Tequila, een bijna 500 jaar oud pueblo mágico dat betovert met zijn geplaveide straatjes en kleurrijke huizen.
Vervolgens gaat u op weg naar de tweede distilleerderij van vandaag: Cava de Oro. In tegenstelling tot El Tequileño hanteert deze distilleerderij een meer ambachtelijk proces met een kleinere productie. Onder begeleiding van uw gids ontdekt u van dichtbij hoe Cava de Oro zijn tequila produceert middels een traditionele houtvuur kookmethode die maar liefst twee dagen in beslag neemt. Hierna proeft u het voortreffelijke resultaat in de VIP-kelder, waar u omgeven wordt door een sfeervolle verzameling van ruim driehonderd vaten tequila en indrukwekkende deuren van vijf meter hoog. Uw Maestro Tequilero leidt u door een selectie van premium tequila's en leert u hoe u een proeverij uitvoert, waarbij u de verschillende aroma’s en kenmerken van deze bijzondere drank identificeert. Hierna wordt u teruggebracht naar uw hotel in Guadalajara.