Wat een plaatje! Azura is een heerlijke hideaway. Laat u verrassen door de subtiele, maar sublieme service van uw persoonlijke host en geef u over aan de tropische eilandsfeer.

Vanaf de internationale luchthaven Vilanculos in Mozambique kost het amper tien minuten om met de helikopter naar het Benguerra Island te vliegen. Hier in de Bazaruto archipel voor de zuidkust van Mozambique, ligt een resort dat terecht meedingt naar de titel 'paradijs op aarde'. Een bezoek aan Azura Benguerra levert u geweldige herinneringen op. Een prachtige omgeving, een heerlijk luxe villa, voortreffelijk eten en een tropisch klimaat. Hier beleeft u een luxe eco ervaring.

Eco

Azura Retreat omschrijft zichzelf als een luxe eco boutique resort, en de naam past. Het resort is duurzaam gebouwd en draagt in belangrijke mate bij aan het welzijn van de lokale gemeenschap. Zo wordt er met de locals samengewerkt en zijn er fondsen opgericht. Bijvoorbeeld voor de bouw van een schooltje, zodat de kinderen in de omgeving in een goede omgeving les kunnen krijgen. 

Persoonlijke host

Het toppunt van luxe in Azura is de persoonlijke host. De butler staat continu voor u klaar om bij al het mogelijke te helpen. Tafel en stoelen op het strand zetten, een verfrissend drankje halen of een klein hapje serveren. De butler geeft advies bij het samenstellen van uw activiteitenprogramma en begeleidt u bij alles. Het is zo verleidelijk om tijdens het verblijf gewoon helemaal niets te plannen, maar we raden u aan toch het aanbod aan activiteiten even door te nemen. Want op het eiland liggen prachtige zandduinen om doorheen te wandelen en in de zee is het geweldig snorkelen en duiken. Aan boord van een zeilboot ziet u het eiland vanuit een ander perspectief. Het vermoeide lichaam ontstressen lukt nergens beter dan in de spa. 

Een eigen villa

Azura beschikt over 17 prachtige villa's. Die staan stuk voor stuk op een riant perceel aan het strand en dicht bij de zee. Het uiterlijk is Afrikaans, de inrichting bevat volgens lokaal gebruik veel hout, lichte tinten en helderblauwe details. Vanuit de veranda stapt u direct het strand op om een paar passen verder met uw tenen de temperatuur van het azuurblauwe water van de oceaan te peilen. Maar dat kan natuurlijk ook, afhankelijk van het type villa dat u kiest, in uw eigen plungepool of zwembad. 

Verrassende service

Een typische eigenschap van Azura is dat de staf u blijft verrassen. Om een voorbeeld te noemen: u gebruikt nooit twee keer op dezelfde plek een maaltijd. Dat is een heel bijzonder aspect, want zo ontdekt u steeds weer een nieuwe romantische locatie waar u in alle rust en privacy de tijd krijgt om te genieten. De maaltijden zijn van een voortreffelijk niveau en elk gerecht wordt per definitie vers bereid. Het spreekt voor zich dat vis het hoofdbestanddeel is. Maar, mocht uw voorkeur hiervan afwijken, dan past de chef zijn keuze aan. 

Tripadvisor over Azura Retreat

Vergelijkbare accommodaties in Mozambique