Inle Lake is onder meer bekend vanwege de 'beenroeiers', Inthamannen die door te peddelen met hun benen de handen vrijhouden om te vissen

Het absolute hoogtepunt van een reis door Myanmar is een tocht over Inle Lake. Dit meer met een lengte van meer dan 22 kilometer, ligt ten oosten van Kalaw. Aan de oevers liggen verschillende traditionele Shan dorpjes. De Intha (bewoners van deze dorpjes) wonen al sinds mensenheugenis in paalwoningen. Die huisjes staan aan het meer naast de drijvende tuinen. 

Het onderhoud van de tuinen ligt in handen van de 'beenroeiers'. Deze Inthamannen dragen deze naam omdat ze niet met hun handen peddelen, maar met hun benen. Best slim. Want op die manier houden ze de handen vrij om te werken en te vissen. Een heel apart verschijnsel! Ook passeert u tijdens de tocht drijvende marktjes, een sigarenfabriek en een fokkerij van Birmese katten. Een bijzondere ervaring is om tijdens de trip een viergangenlunch te laten serveren. Deze maaltijd gebruikt u dan op een traditionele rijstboot midden op het meer.

Verblijven bij Inle Lake