In dit schitterende boutique hotel wordt u voortdurend herinnerd aan de rijke geschiedenis van een van de mooiste steden van Latijns-Amerika

Een hotel dat het verdient om op uw wensenlijst te staan: Inkaterra La Casona. Een volwaardig Relais & Chateaux hotel aan de idyllische Plaza Las Nazarenas in de koloniale stad Cusco. Volgens de geschiedschrijving is deze monumentale huisvesting uit de 16e eeuw zelfs het eerste Spaanse bouwwerk in de sfeervolle stad. Niet zomaar een stad overigens, maar de hoofdstad van het voormalige Inca-rijk. Naar het schijnt hebben de grote 'conquistadores' Francisco Pizarro en Diego de Almagro in dit pand residentie gehouden.

Volop activiteit

Cusco is een van de mooiste steden van Latijns-Amerika. In de omgeving van de Heilige Vallei zijn talloze activiteiten te beleven. Te voet, op de mountainbike door de vallei. Tip: Een tour langs de Incaruïnes te paard. Vandaag net even een heuvel teveel beklommen? Geeft niet. De oplossing vindt u in de Yaku Spa. Inkaterra La Casona. Onthoud die naam. Geniet van de mooie dingen in het leven, hier lukt het! 

Krachtig interieur

De elf suites liggen rond een prachtige binnentuin. In alles ziet en voelt u de roemruchte geschiedenis van deze plek. De rode en bruine kleurstelling geeft warmte en kracht. U kunt kiezen uit de Balcon Suite, Plaza Suite of Patio Suite. Alle suites hebben een enorm hemelbed, mooie meubelen en een sfeervolle open haard. In de moderne badkamer staat (lang leve het contrast) een geëmailleerd gietijzeren ligbad op pootjes. 

Fris en fruitig

De dag begint goed met een fris en fruitig ontbijt. Dineren in het hotel is een feest. Bij goed weer staan de tafels buiten op het terras, als het net even minder is brandt binnen het haardvuur! Specialiteit van de keuken: fusion koken. Daarbij combineert de chef verschillende kookstijlen om nieuwe smaken te ontdekken. Het resultaat is een spannende mix van Westerse en Peruviaanse creaties. 

Tripadvisor over Inkaterra La Casona

Vergelijkbare accommodaties in Peru