Culinaire schelpen in Paracas

Paracas heeft meer te bieden dan alleen zon, zee en strand. Het Paracas National Reserve staat namelijk ook bekend om de heerlijke “conchas de abanico”. Deze schelp is een zeer gewaardeerde delicatesse in Paracas en deze verrukkelijke weekdieren worden gekenmerkt door hun waaiervormige schelpen en mals, zoet vlees. Ze gedijen in de voedselrijke wateren van het Paracas National Reserve, waar ze op duurzame wijze worden geoogst door lokale vissers. De wateren voor de kust van Paracas bieden een ideale habitat voor deze schelpen, met de perfecte balans van voedingsstoffen en temperatuur om hun groei te ondersteunen.

Waar

Paracas ligt aan de zuidkust van Peru, ongeveer 260 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Lima. Het is een kust- en vissersplaatsje dat bekend staat om zijn prachtige natuurlijke landschappen, waaronder het Paracas National Reserve en de nabijgelegen Ballestas-eilanden.

Beleven

Stap aan boord voor een onvergetelijke ervaring! Aan de privé steiger van Hotel Paracas ligt een luxe privé motorboot op u te wachten. Na ongeveer vijftien minuten varen bereikt u het strand van Atenas. Hier leert u onder andere over het verzamelproces, de levensduur en de zorg voor de Sint-Jakobsschelpen. Aan boord geniet u vervolgens van een proeverij van de vers verzamelde schelpen uit de zee, onder het genot van een goed glas wijn. Hierna is het tijd om terug te keren naar Hotel Paracas waar een tweede proeverij voor u klaar staat. Deze proeverij bestaat uit zes variëteiten: Aji Amarillo, Rocoto, Natuurlijk, Chalaca, Ponzu en gegrild met Pisco-boter.