Niet alleen voor keukenprinsessen

Sommige typisch Peruaanse recepten worden van generatie op generatie doorgegeven; traditionele recepten waarin veel gebruik wordt gemaakt van lokale producten zorgen voor verassende  smaakexplosies en tijdens uw culinaire tocht door Lima leert u er alles over. Niet alleen over de producten, maar ook de recepturen!

Uw ontdekkingstocht begint op een lokaal marktje waar u typisch Peruaanse ingrediënten proeft. Fruit, groenten en pittige kruiden…. Er is genoeg om te proeven (en in te kopen!). Uw gids vertelt u over de verschillende soorten en benamingen; van aji limo tot aji mirasol en aji panca… komijn, verse limoenen…. Een feest voor uw zintuigen! 

Natuurlijk leert u hoe u een klassieke ceviche bereidt, hét nationale gerecht van Peru. U probeert ook chicha morada, een paarse maisdrank. Men dicht helende eigenschappen aan de mais toe, het is zelfs naar Japan geëxporteerd voor de genezing van kanker! Dona loopt samen met u het recept voor causa limena door, gemaakt van aardappelen, chili peper en limoen. Smaakt heerlijk bij uw ceviche! 

Samen met uw gids stapt u in de bus en reist u als een ware local naar Chorrillos, een wijk in het zuiden van Lima. Een echte residentiële buurt, waar nauwelijks toeristen rondlopen. Hier bezoekt u een Peruaanse familie met Dona Mechita aan het hoofd (van de keuken én het gezin!). Deze warme persoonlijkheid is niet enkel moeder maar ook nog eens de beste kok van haar familie. Zij deelt haar recepten en tradities met u en leert u de culinaire kneepjes van het vak, die van generatie op generatie zijn doorgegeven.

Wat ook heerlijk bij uw Peruaanse gerecht smaakt is pisco sour, het nationale drankje van Peru. Het originele recept krijgt u mee naar huis…. Zodat u uw cocktailkunsten ook aan uw vrienden en familie kunt tonen. Voor Peruanen is het delen van recepturen een belangrijk onderdeel van hun cultuur. Het laat kennis, traditie, authenticiteit en plezier samenkomen en zij doen dat het liefst in hun eigen huis. Geniet dus van deze bijzondere ervaring!