Uw gids voorziet u van informatie over lokale tradities en lokale gerechten

Deze culinaire tocht door Lima laat u écht kennismaken met het lokale leven! U brengt de dag door zoals de ‘gewone’ Limeño dat doet; eten, winkelen en wandelen. Onderweg vertelt uw gids u alle ins-en-outs. U bezoekt restaurantjes waar niet gereserveerd kan worden en dat betekent dat u in vermakelijke wachtrijen terechtkomt waar wachten niet erg is, maar een feest voor uw zintuigen.

U start de dag met een bezoek aan de Surquillo markt waar verschillende vissoorten liggen uitgestald naast kleurrijke kraampjes vol groenten en fruit. U vervolgt uw weg naar La Gran Fruta (het geweldige fruit), gespecialiseerd in gezonde juices, die u natuurlijk ook proeft.

Barranco is een gezellige, levendige buurt en staat als volgende stop op uw programma. Een van de iconen hier is El Puente de los Suspiros (de brug der zuchten). Als u deze brug helemaal kunt oversteken terwijl u uw adem inhoudt, zal uw wens uitkomen. Het proberen waard, toch? De brug diende ook ter inspiratie voor Chabuca Granda die het nummer ‘La Flor de la Canela’ componeerde. Uw gids voorziet u van informatie over lokale tradities en lokale gerechten: ceviche, picarones… Maar voordat u deze gaat proeven geniet u nog van een Peruaanse koffie demonstratie en een presentatie over Peruaanse koffie. Natuurlijk proeft u ook hier!

Daarna is het tijd om ceviche te gaan proeven, van allerlei verschillende soorten vis gemaakt! Vis speelt daarna ook een hoofdrol in Isolina, een lokaal restaurant waar bijzondere gerechten worden vergezeld van Chilcano, een drankje gemaakt met Pisco.

Als afsluiter geniet u van lokale toetjes in een klein restaurantje in Barranco.

Goed om te weten:
Van maandag tot donderdag start de tour om 10:00 maar van vrijdag tot zondag start de tour om 09:00. Uw tocht duurt zo’n zes tot zeven uur.