Door de zeer bijzondere ligging, de grootte en de verhalen van uw privégids wordt dit een erg bijzondere excursie

Een bezoek aan Machu Picchu is voor veel Talisman reizigers het hoogtepunt van de reis. De indrukwekkende oude ruïnes van de verloren stad van de Inca’s liggen hoog op een bergrand en kijken uit over de duizelingwekkende Andes-hellingen die afdalen in de Río Urubamba. De geheime citadel Machu Picchu werd gebouwd door de Inca’s en is nooit ontdekt door de Spanjaarden, waardoor deze stad nooit is vernietigd en nog veel geschiedenis herbergt.

Onlangs werd vastgesteld dat in 1886 de Duitse goudzoeker en houthandelaar Augusto Berns de bergstad vond, en plunderde. Dit met toestemming van de Peruaanse regering. Hij verkocht de schatten aan Europese musea. In 1911 verrichtte de historicus Hiram Bingham een studie naar de Inca-paden in de omgeving van Machu Picchu, en ontdekte de stad opnieuw. Maar pas echt brede bekendheid kreeg de stad in 1913 toen de National Geographic een compleet nummer wijdde aan Machu Picchu. Sinds 1983 staat de stad op de Werelderfgoedlijst van Unesco.  

Samen met uw privégids gaat u vandaag op pad om zelf Machu Picchu te ontdekken. U wordt om 05:30 opgehaald bij uw hotel en begint daarna aan de opwaartse klim naar de archeologische vindplaats Machu Picchu. De zigzagwandeling duurt circa anderhalf uur en rond 07:00/ 07:30 bereikt u de ingang. Liever iets minder avontuurlijk en actief? U kunt natuurlijk ook de bus nemen; dit kunt u overleggen met uw gids.

Zodra u Machu Picchu binnengaat, begint u aan een twee uur durende rondleiding door de ruïnes. Door de zeer bijzondere ligging, de grootte en de verhalen van uw gids wordt dit een erg bijzondere excursie waarbij u kennis maakt met de oude Inca cultuur. Na de tour wandelt u naar de Machu Picchu berg. Het uitzicht van bovenaf op de oude Inca citadel is verbluffend mooi. De wandeling naar de top duurt circa twee uur en de terugweg ongeveer een uur. Neem de tijd om alle indrukken op u in te laten werken voor u de bus weer terug neemt naar Aguas Calientes.

De Machu Picchu excursie is inclusief privégids, vervoer van uw hotel naar de entree van Machu Picchu en v.v. en entreegelden van Machu Picchu en de Machu Picchu mountain. Vertrek is dagelijks vanaf 05:30 uur.