Luxe aan het allermooiste strand

Dit luxe strandresort bevindt zich in Tangalle, een kustplaats op twee uur rijden ten westen van Galle. Ook dit Aman-resort is een architectonisch meesterwerk van de bekende Geoffrey Bawa. Volgens velen ligt het resort aan het mooiste strand van heel Sri Lanka! In de baai dobberen enkele vissersbootjes, verder heerst hier rust. Als u geluk heeft, ziet u 's ochtends nog de sporen van schildpadden in het zand die 's nachts aan land zijn gekomen om eieren te leggen. Sri Lanka kent vele prachtige stranden, maar het strand van Amanwella is misschien wel het allermooiste!

Olifanten, apen en waterbuffels

Relax in het grote zwembad en kom tot rust in uw heerlijke ligbed op het prachtige, witte zandstrand. Buiten het resort is veel te zien en te beleven. Ga op speurtocht naar olifanten, aapjes en waterbuffels in een van de nationale parken. U kunt ook met privegids een wandeling door het dorpje Wella Wathuara maken en een interessant inkijkje in het dagelijks leven van de locals krijgen.

Rust is hier het trefwoord

De dertig modern ingerichte, minimalistische suites beschikken elk over een eigen plunge pool. Prachtig ingericht, modern en stijlvol in aardse tonen. De suites zijn veelal tegen de heuvel aangebouwd en bieden een schitterend uitzicht op de kokospalmen en de oceaan. De Ocean Suites bieden een ononderbroken uitzicht op de kokospalmenvallei en het strand. Over de gehele breedte van uw suite heeft u een fraai balkon of terras tot uw beschikking. Televisie op de kamer? Nee, rust is hier het trefwoord in de ruimste zin van het woord.

Lunchen met blote voeten

Met een ligging van acht meter boven de zeespiegel heeft u vanuit The Restaurant vanaf elk punt een prachtig uitzicht over de oceaan. Het uitstekende restaurant serveert uw maaltijden waar u maar wilt: op het strand, op uw eigen terras of in het restaurant, met uitzicht op zee. Geniet van de Aziatische en Mediterrane gerechten, bereid met verse vis, schaal- en schelpdieren. Barefoot luxury? Met blote voeten in het zand kunt u ook heerlijk lunchen of dineren in de Beach Club.

Tripadvisor over Amanwella