Een waardevolle aanwinst voor het Talisman portfolio in het zuiden van Sri Lanka

Gelukkig gebeurt het nog steeds dat we in het grote aanbod aan hotels en resorts nog echte pareltjes tegenkomen. Chena Huts by Uga Escapes is hier een perfect voorbeeld van. Deze bijzondere accommodatie ligt in het zuiden van Sri Lanka, niet ver van de kust en de natuur en wildlife van Yala National Park. De naam van de lodge is gebaseerd op de open plekken, de 'chena', die boeren hier vroeger creëerden om dicht in de buurt van hun gewassen te kunnen wonen om te zorgen dat deze niet door olifanten vertrapt en opgegeten zouden worden. Het ontwerp van de chique hutten waarin gasten in Chena Huts verblijven, zijn dan ook gebaseerd op hun eenvoudige typisch gevormde huisjes, maar dan met een zeer luxe twist. 

Op korte afstand van Yala National Park

Chena Huts by Uga Escapes ligt op slechts korte afstand van het oudste natuurreservaat van Sri Lanka: Yala National Park. Om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken zijn er dagelijks twee gamedrives door het reservaat inbegrepen. Met een beetje geluk laat het schuchtere luipaard zich zien, maar ook wanneer deze zich verstopt houdt, ziet u tijdens de gamedrives tal van andere diersoorten. En omdat u hier op basis van all inclusive verblijft, zijn alle entrees voor parken, drankjes tijdens de gamedrives en de transfers van en naar het park inbegrepen. 

Voldoende tijd voor ontspanning

Tussen de gamedrives door is er voldoende tijd om te ontspannen. De spa en het in de jungle gelegen zwembad zijn twee heerlijke plekken om dat te doen. Tip! Blijft u hier wat langer, dan kunt u de omgeving nog wat meer in diepte verkennen. Boven de riffen voor de kust zijn regelmatig dolfijnen of, in het goede seizoen, bultruggen te spotten. Ook bevinden zich er in de nabije omgeving nog een aantal natuurparken en stranden. 

Jungleachtige omgeving

De lodge bestaat uit slechts 14 houten huisjes op een kleine verhoging. Door de met bladeren bedekte daken integreren de huisjes perfect in de jungleachtige omgeving. Laat u niet foppen door het eenvoudige exterieur van de huisjes; binnenin treft u namelijk een weldaad aan luxe. De gladde houten vloeren, de ruime slaapkamer en complete badkamer met onder andere een heerlijk vrijstaand bad zullen u het eerst opvallen, maar naarmate u zich langer in uw 'hut' bevindt, ziet u steeds meer details, zoals climate control, rustieke Afrikaanse motieven op de kussens en kleden, een led-tv en, als u naar buiten kijkt, een eigen plungepool. 

Echt iets speciaals?

Het restaurant van Chena Huts, genaamd Basses, ontleent zijn naam aan de nabijgelegen riffen en de vuurtoren aan de kust. Het thema heeft dan ook alles met de zee te maken. De tafeltjes staan ver genoeg uit elkaar om u voldoende privacy te geven, maar wilt u echt eens iets speciaals, dan kunt u gerust vragen op een privétafel aan het strand of bij het kampvuur. Er worden overwegend fine dining gerechten geserveerd, maar ook een pizza uit de steenoven is iets wat u op de menukaart kunt verwachten. De hoofdmaaltijden zijn tijdens uw verblijf overigens allemaal inclusief, evenals de meeste dranken en uw minibar op uw kamer.

Tripadvisor over Chena Huts by Uga Escapes

Vergelijkbare accommodaties in Sri Lanka