Lost paradise to be found again

Na een veelbelovende tocht over een kronkelend bergpad wordt het aangename voorgevoel meteen na aankomst bij de lodge bevestigd. Wat een schitterende plek! Madulkelle Tea & Eco Lodge ligt, omgeven door theeplantages en pijnboomwouden, op 1200 meter hoogte in de imposante Knuckles Mountain Ranges. De lodge is een wonderlijk geslaagde mix van koloniaal comfort met een volstrekt natuurlijke setting. 

Uiterst bekwaam personeel

De lodge organiseert veel activiteiten voor haar gasten. Er zijn allerlei trekkings mogelijk in de schitterende Knuckles Mountain Range. Avonturiers kunnen van een maar liefst 400 meter hoge rots abseilen en zelfs parachute springen is mogelijk. Er worden cooking classes georganiseerd en de kok neemt u zelf graag mee naar de Organic Vegetable en Herb Garden in. Het zwembad ligt aan de rand van het gazon met idyllisch uitzicht over de omliggende heuvels. Voor ayurvedische behandelingen en massages kunt u terecht bij het bekwame personeel. U wordt heerlijk gemasseerd waar u wilt; in de privacy van uw eigen safaritent of heerlijk buiten in de koele schaduw van een grote boom. 

Wakker worden van vogelgeluiden

U overnacht in een van de elf uiterst comfortabele tenten, elk voorzien van een eigen badkamer, inclusief inloopdouche. Deze speciaal in Zuid-Afrika ontwikkelde tenten liggen verspreid over het 25 hectare grote terrein. 's Ochtends wordt u wakker van vogelgeluiden en kijkt u uit over een met mist bedekte vallei. Met een beetje geluk ziet u ook herten en eekhoorntjes vanaf uw terras! 

Stijlvol terras

Het sfeervolle restaurant en een comfortabele living met openhaard, vindt u in de centraal gelegen klassieke lodge. Vanaf het stijlvolle terras waar u op zomeravonden tot laat kunt genieten van internationale en lokale gerechten, kijkt u uit over de vallei. Het restaurant werkt met verse ingrediënten en het overgrote deel van de groenten en kruiden die gebruikt worden komt uit de eigen groentetuin. En als het buiten frisjes wordt, gaat u naar binnen en geniet van de warmte van de prachtige open haard! 

Wanneer gaat u?

Eigenaar Bhatiya Gunasekara noemt zijn Lodge 'Lost paradise to be found again' en dit vinden wij een mooie samenvatting van deze Typisch Talisman accommodatie! Wanneer komt u naar dit kleine pa-radijsje? 

Tripadvisor over Madulkelle Tea & Eco Lodge

Vergelijkbare accommodaties in Sri Lanka