Amangalla, elegant en met een rijke historie. Geniet van ongeëvenaarde luxe in de sfeer van een vervlogen tijdperk.

De 'Grand Dame' in Galle Amangalla is een van de oudste hotels van Azië en is door de luxe Aman groep smaakvol gerestaureerd met behoud van de deftige sfeer van een vervlogen tijdperk. Tot in het kleinste detail heeft Amangalla het erfgoed gerespecteerd bij de renovaties en zoveel mogelijk geprobeerd de sfeer te behouden. Het historische pand, waar in 1684 het hoofdkwartier van de Nederlandse VOC gevestigd was, ligt binnen de oude fortmuren in het hart van Galle Fort en past helemaal in het koloniale beeld met zijn rijke culturele erfgoed. Het hele gebouw ademt historische charme.

Zoeken naar walvissen

Het hotel is een ideale uitvalsbasis om het bijzondere Galle Fort te verkennen. Maar ook de omgeving is de moeite waard. Verken de kustlijn of bezoek een nationaal park. U kunt ook op zoek gaan naar walvissen ( tussen december en april ) en dolfijnen langs Sri Lanka's zuidwestkust. Vanaf de vuurtoren wandelt u in de late middag in het goede gezelschap van bewoners van de stad rond de tempel. U kunt ook heerlijk ontspannen in de Spa, met een drankje aan het zwembad of u even terug trekken met een interessant boek in de bibliotheek.

Koloniale tijden

Verblijf in een van Amangallas 29 kamers. Alle zeer ruim, met een aangename badkamer en zeer smaakvol ingericht met koloniale meubels. De hoge plafonds, de grote ramen en de gepolijste teakhouten vloeren geven het allure en karakter. Met uw uitzicht op de tuinen van het hotel, op de historische -Groote Kerk- of op de verdedigingswallen van het fort van Galle waant u zich in de koloniale tijden van weleer.

High Tea

De entree van het hotel, -de Zaal-, ademt een koloniale sfeer uit met een hoog plafond, grote ventilatoren en kroonluchters. Het is een lobby en café met gezellige zitjes, grenzend aan de veranda die uitkijkt over de straat. Geheel in stijl wordt er 's middags een uitgebreide high tea geserveerd. In de -Dining Room- geniet u van uw ontbijt, lunch en diner. Hier heeft u de keuze uit een traditionele Sri Lankaanse curry of overheerlijke Mediterrane gerechten.

Tripadvisor over Amangalla

Vergelijkbare accommodaties in Sri Lanka