Door: Sandra en Har Franssen
Het land en de mensen hebben onze verwachtingen overtroffen.

Hallo Mariëlle,

Via deze mail willen we je laten weten dat we een heel mooie vakantie in Sri Lanka hebben gehad! Het land en de mensen hebben onze verwachtingen overtroffen. Zoals je nog wel weet had mijn man zijn twijfels maar die waren binnen de kortste keren helemaal weg. Sri Lanka scoort hoog in onze top van vakantielanden.

Met de stoelen op de vlucht van Dubai naar Colombo is het niet meer goed gekomen, met al de rest wel! De hotels waren fantastisch.  In Vil Uyana – we waren echt onder de indruk van de opzet van het hotel – hadden we een upgrade naar een forest dwelling en in Kandy House naar een ultra room. Heerlijk om op je eigen veranda te kunnen ontbijten en dineren! De Tea Trails was natuurlijk ook een bijzondere ervaring, vooral vanwege ook de mooie ligging en het all inclusive concept (al zouden we als we het nog eens moesten doen toch de garden suite nemen). Bijzonder ook dat we geen sleutel van de kamer kregen, voelde daardoor ook echt een beetje als thuis. 42 Lighthouse Street in Galle is ons ook heel goed bevallen, midden in het fort, erg mooi opgeknapt en ingericht, echt kleinschalig (maar vier kamers) en een heel goede service. Zeker ook een aanrader voor andere Talisman-klanten. Tenslotte nog het Aditya, mooie ruime en rustgevende kamers (met een fraaie buiten badkamer), een goed restaurant en een buitengewone service. Toen ik een dagje niet helemaal in orde was, hebben ze me echt in de watten gelegd, met speciale drankjes en een light maaltijd. En de cooking class werd speciaal naar een andere dag verzet!

De eerste nacht in Uga Residence en de laatste in The Wallawa waren ook prima maar de verblijven wat kort om echt goed van te genieten, zeker ook omdat je moe bent van de reis (Uga) of alweer bezig bent met naar huis gaan (The Wallawa). Maar desalniettemin: ook heel mooie hotels.

Ook alle excursies zijn ons goed bevallen. De fietstochtjes in Anuradhapura en Galle waren zeker niet te lang of te vermoeiend, heel goed te doen en zeker ook in Galle echt de moeite waard. De Sigiriya-rock heb ik alleen – samen met onze gids – beklommen en dat zou ook te zwaar zijn geweest voor Har.

Onze gids – Rasika Wickramarachchi – was een lot uit de loterij, zelden of eigenlijk nooit hebben we op onze reizen zo’n goede gids gehad. Zijn kennis van het land en alle plaatsen die we hebben bezocht was zeer uitgebreid en zijn verhalen enthousiast. In overleg met ons heeft hij nog een aantal verbeteringen in het programma aangebracht, bijvoorbeeld de stadstour in Colombo niet op de dag dat we naar Sigiriya vertrokken (omdat dit al een lange reis was) maar op de laatste dag (toen we vanuit het Aditya naar The Wallawa gingen). Het klikte goed en dat is natuurlijk wel belangrijk als je ruim 10 dagen samen op pad bent.

Bovenal vonden we zijn aandacht en zorgzaamheid voor ons uitzonderlijk. En natuurlijk niet te vergeten zijn rijkwaliteiten (altijd in control) die ons veilig door het chaotische verkeer hebben geloodst! We hebben hem natuurlijk persoonlijk al uitvoerig bedankt maar we zouden het fijn vinden als je onze lof en waardering zou willen delen met Diethelm Travels, want dat is zeker op zijn plaats.

En natuurlijk nog bedankt voor het kookboek, dat komt (samen met de tips van chef Namal van het Aditya) goed van pas om thuis nog (via de lekkere keuken van de Sri Lanka) na te genieten van deze onvergetelijke vakantie!

Met vriendelijke groet,

Sandra en Har Franssen
februari 2016

Items uit dit reisverslag