Door: Ron en Mary van Beers
We hebben een geweldige reis gehad met prachtige accommodaties , attent personeel en heerlijk eten.

Hallo Marjolein en Marielle,

Zoals beloofd hierbij alvast een schriftelijk terugkoppeling van onze ervaringen in de afgelopen weken.

We hebben een geweldige reis gehad met prachtige accommodaties, attent personeel en heerlijk eten. Op de eerste plaats beiden hartelijk bedankt voor het samenstellen en organiseren van deze mooie reis. We weten dat we bij Talisman kunnen vertrouwen op een goede organisatie en mooie accommodaties, maar deze keer hebben jullie echt onze verwachtingen overtroffen! Ook het kleine puntje van irritatie ivm met de flinke geluidsoverlast bij Tea Trails werd prima opgepakt. De eerste week hebben we toch nog wel iedere dag regen gehad (zo’n kei harde tropische bui), maar gelukkig was dat vaak eind van de middag en scheen ‘s morgens de zon weer..

Hieronder kort onze ervaringen met de diverse accommodaties.

Bij aankomst in Colombo werden we meteen ontvangen door onze chauffeur/gids voor deze reis: Kuruppo. We kregen een mooie bloemenkrans en zaten al snel inde auto naar het eerste Hotel

The Wallawwa: De kamer was bij aankomst al gereed en we konden eerst nog lekker ontbijten. Prachtig hotel, comfortabele kamer met heerlijk grote badkamer. Prima restaurant en heel attente bediening die goed engels spreekt. En het ruikt ook zo lekker overal ..

Ullagalla: Erg mooi gelegen, leuke ontvangst met aansteken kaarsen en luiden van de bel. Geweldige bungalow, wat een ruimte met heerlijke pool! Apen en pauwen kwamen op bezoek op ons terras en bij het zwembadje en een vleermuis in de huiskamer (dat was dan weer minder…) De fietstocht moesten we helaas laten schieten ivm mijn rugklachten en toch wel krakkemikkige fietsen… Maar de picnic aan het meer was erg fijn…, (echt des Talismans..). Het eten viel ons hier echter wat tegen en past qua kwaliteit en presentatie niet bij zo’n prachtig resort.

Mountbatten Bungalow: Boven op de berg gelegen na een stuk onverharde weg kom je ineens bij de Bungalow, Mooi pand met veel historie. Dat sprak ons erg aan. Kamers zijn ruim genoeg maar basic en wat kil ingericht. Flinke grote badkamer met fijne douche. Wel steeds een rioollucht in de badkamer. Had waarschijnlijk te maken met slechte afwatering na regenbuien. Het bed was voor mij aan de harde kant (wel mooi authentiek bed). De service was hier geweldig en zeer persoonlijk! We hebben veel lol gehad met het personeel hier... Het eten was goed, wel vooral westerse keuken, dat vonden we wel jammer. Met Valentijnsdag waren er bloemen en een speciaal Valentijn diner. Mooi gelegen zwembad. In de tuin vonden op dit moment veel werkzaamheden plaats ivm de bouw van 6 houten chalets.

Tea Trails, Tientsin Bungalow: Top lokatie. Geweldige Mastersuite. Uitmuntende keuken, lekkere wijnen en perfecte service. Zelfs de wasservice is inclusief. Het all in concept is hier erg prettig Hier klopt bijna alles.. Prachtig zwembad met een uitzicht over de theeplantages. Je kunt hier heerlijke wandelingen maken door de plantages. Minpunt was de geluidsoverlast overdag vanuit het ondergelegen dorp. Dat is erg jammer want het doet afbreuk aan deze prachtige plek. Helaas was er in onze laatste nacht ook nog een Hindoeïstische nachtwake voor god Shiva waardoor de hele nacht luid gezang , muziek en gebeden klonken vanuit de nabije Hindoetempel... Dat hoort bij de cultuur maar was na de twee dagen herrie overdag toch wel net iets te veel van het goede.. Wij raden aan voortaan, indien mogelijk, een andere Tea Trails Bungalow te kiezen. Het uitzicht over het meer bij de andere bungalows schijnt ook geweldig te zijn.

Ananatara Veli; Top luxe en romantiek. Vooral met de upgrade die we kregen naar de De luxe overwater pool bungalow. Die kan ik iedereen aanraden.. We hebben genoten hier en kregen geen genoeg van het uitzicht op de mooie blauwe zee. ‘s avond sunset vanuit je eigen zwembadje met een glaasje wijn. Hoe mooi wil je het hebben.. Restaurant serveren zeer hoge kwaliteit eten, vooral het Thaise en Japanse restaurant waren bij ons favoriet., Het personeel is erg attent en service gericht. De prijzen voor eten en drinken (vooral de wijn) zijn exorbitant hoog, maar dat kun je verwachten op zo’n plek. Wel erg mooie, goede kwaliteit wijnen. Een heerlijk afsluiting van een mooie reis.

De treinreis naar Tea Trails toe lukte niet ivm feestdag waardoor er geen kaartjes waren. We hebbende reis gemaakt vanaf Tea Trails : Hatton naar Kandy. Was een leuke ervaring (vooral het eerste stuk) maar we hadden niet verwacht in een dichte airco coupe te zitten. In de open coupe bij de locals lijkt ons in dit geval een stuk avontuurlijker.

Chauffeur / Gids was erg goed, fijne man met veel verhalen en erg servicegericht. Zelf rijden is hier geen optie!

Nogmaals dank voor de organisatie van deze prachtige reis. Sri Lanka smaakt naar meer, we willen hier zeker nog eens terug.

Hartelijke Groet,

Ron en Mary van Beers