Door: Chris Proost & Jan Denkens
Zwemmen met duizend vogels die ieder hun eigen lied kweelden, en uitzicht op verre bergen, wat een weelde.

Februari, grijze maand, dus ribbedebie naar het oude Ceylon. Eerst langs het bling-bling Dubai om te landen op booming Colombo. In een prachthotel Tinganel, in de suite zei de barones, zo voelde het + een mooi groot zwart zwembad middenin het oude gebouw, alles met een hoog Axel Vervoort gehalte. Het curry diner en allerverste shrimps waren de beste van heel de reis, misschien 1 nacht langer...

Kalme Malpe (oef) leidde ons langs waaghals bussen en tuktuks naar Kandy. Het was de nacht van de volle maan, dus grote massa in de boeddhistische tempel. Zwemmen met duizend vogels die ieder hun eigen lied kweelden, en uitzicht op verre bergen, wat een weelde.

Naar, volgens ons, de mooiste natuur, gemaakt door de mens... de thee plantages. The tea trail relais & château Tientsin, tja, wat moet ik zeggen... Pure koloniale superluxe, toptoptop eten, scones met clotted cream at 4 pm, aperitief á volonté in de lounge met amper andere gasten, ivoren toren, Lytton Strachey van de bloomsbury groep was hier en het leek onveranderd.

Misschien 1 nacht langer, want we wandelden tussen de kortgeknipte planten en dat konden we nog en nog en nog.

En dan grote ommedraai.. naar de tenten (ongelooflijk kleinschalig weerom). Met 3 entrée's in Yala op zoek naar luipaarden, maar mits té greedy en té rusteloos, zagen we vele andere beesten, reuzekrokodillen marabouts olifanten, waterbuffels, bronstige pauwenpauwenpauwen die slangen als lekker hapje eten. Avondkampvuur met glimwormpjes, en toch wat schrik om binnensluipende adders of 't een of ander, goed voor de adrenaline.

En dan weerom etwas completely different, wat moeten we zoeken in hippie Bob Marley vierend Tangalle, niks leuk maar wél.... Hotel Maya, hedendaagse betonarchitectuur in een Nederlandse koloniale villa, met zicht op de paddy fields en ongelooflijke service & eten , met alom smaakvolle decoratie (geen Ikea of Casa en ook geen tuttigheid of blingbling , joepie). We zaten er ook bijna alleen en we zijn amper buiten het domein gegaan, nooit onze manier van reizen geweest maar hier... amaai.

En dan het laatse deeltje van onze 2week toer: de zee, misschien liever in het VOC stadje Galle gebleven ipv 3 nachten in het erg mooi gelegen Saman Villa, waar het dan toch drukker was (allez misschien 25 anderen.....)

We hadden ook een ongelooflijke goede, doordrukkende massage, we zagen schildpadden eitjes leggen, onderstoppen en hup weer naar de zee schuifelen midden in de nacht. Liggende boeddhas, en ach ja oranje is de kleur van de onthouding lieve Nederlanders, volgens het boeddhisme. Minder chaotisch, vriendelijkere en misschien minder creatieve mensen dan in India, maar deze trip was zo divers en van zo'n hoog niveau, ik zou zeggen...puik en merci voor deze op 3 dagen voor afreis geboekte voyage.

Chris Proost & Jan Denkens uit Antwerpen, België

Items uit dit reisverslag