Noem een internationaal gerenommeerde ranglijst van meest gewaardeerde en hoogst gekwalificeerde hotels ter wereld en Lake Manyara Tree Lodge staat in de top tien

Lake Manyara Tree Lodge ligt aan de zuidelijke grens van het Lake Manyara National Park en is de enige permanente lodge in dit wildpark. Een uniek plekje dus, in een net zo unieke omgeving. Heel kenmerkend voor de lodge zijn de op palen gebouwde suites die hoog boven het landschap uittorenen. Eigenlijk net zoals de leeuwen in dit park, die vaak op de top van een rots te vinden zijn en de vlakte afspeuren naar mogelijke vijand of prooi.

Een droog en nat seizoen

Tussen juli en november is het hier het droge seizoen. In die periode ziet u vooral de grotere zoogdieren. Vanaf november begint het te regenen en doet het natte seizoen zijn intrede. Dit duurt tot juni. Ook dan is de streek geliefd vanwege de vele vogels die er dan hun habitat van maken. Er leven ruim 400 verschillende soorten. In het natte seizoen kan men kajakken op de dan volgestroomde rivieren en er de watervallen bezichtigen.

Wildlife

In de omgeving van Lake Manyara gaat u mee voor een gamedrive per 4x4. Doelwit van deze reis zijn de enorme kuddes olifanten en buffels, maar ook de flamingo's, cheeta's, Masai giraffen en apen. Van de Big Five ziet u hier de nijlpaarden ende leeuwen. Een totaal verschillende beleving van het wild vindt plaats tijdens een nachtelijke gamedrive. Dan ervaart u de dierenwereld vanuit een totaal ander perspectief. Steeds meer roofdieren en nachtvogels komen dan tevoorschijn. Rond het meer kut u deel nemen aan excursies en activiteiten. Mountainbiken, abseilen en boswandelingen bijvoorbeeld.

Slapen in een Treehouse

Lake Manyara Tree Lodge heeft tien elegante boomhut suites. Vanuit deze luxe boomhuizen heeft u fenomenaal uitzicht over Lake Manyara. De kamer met hemelbed en klamboe sluit aan op de badkamer en suite met buitendouche en privé veranda. Over slapen gesproken. In deze omgeving zijn de leeuwen geneigd om in een boom te klimmen wanneer ze even een uiltje willen knappen. Vanaf uw veranda kunt u zomaar een slapende leeuw die in lekker loom een boom hangt spotten.

Een walhalla voor foodies

Na een spannende gamedrive staat bij terugkomst vers fruit en kaas voor u klaar. Terwijl u even siësta houdt of een verfrissende duik neemt, zet de chef de afternoon tea met heerlijke lekkernijen op tafel. Voor het diner krijgt u de keuze om binnen of buiten te eten. Wie buiten plaatsneemt profiteert het meest van het uitzicht op de omgeving en van de betoverende zonsondergang. Kaarsen en lantaarns zorgen voor een romantische setting.

Tripadvisor over Lake Manyara Tree Lodge