Door: Wim en Sabine
Ons verblijf in Ras Kutani was echt boven verwachting

Inmiddels al weer bijna 3 weken teruggekeerd van een heerlijke strandvakantie aan de Tanzaniaanse kust, willen wij graag onze ervaringen ten aanzien van ons verblijf in Ras Kutani met jullie delen. Alle transfers in Tanzania zijn vlekkeloos en veilig verlopen. Bij een late aankomst in Tanzania is een overnachting in Dar es Salaam inderdaad raadzaam gezien de overtocht met de ferry en de daaropvolgende lange rit over niet al te beste en onverlichte wegen naar de accommodatie.

Ons verblijf in Ras Kutani was echt boven verwachting. Ondanks onze aangegeven voorkeur voor een beach-bungalow, werd ons een lagune-bungalow (nr. 5) toegewezen, en dat is ons geen seconde tegengevallen; deze bungalow heeft een excellente ligging ten opzichte van zwembad, restaurant en strand, en een gedeeltelijke view op lagune en strand. De bungalows zijn bijzonder ruim, smaakvol ingericht en voorzien van alle comfort die je voor een strandvakantie nodig hebt. Het bed is gigantisch en zeer comfortabel. Schoonmaak van de bungalow inclusief terras was uitstekend. Overigens wordt het hele resort keurig schoongehouden en onderhouden.(n.b.: de beach-bungalows hebben dan wel de naam 'beach', maar volgens ons hebben ze totaal geen zicht op het strand).

Ontbijtbuffet: toereikend, met veel vers fruit en een ruime keuze uit eiergerechten. Lunch en diner: bijzonder goed, smaakvol en afwisselend. Dan weer een avond buffet met vlees en vis van de barbecue, groenten en salades, dan weer een avond 'set-diner' met een vooraf aangegeven keuze tussen vis of vlees. Toetjes: niet te versmaden. Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt het diner buiten - aan privé tafeltjes - geserveerd, en iedere avond krijgen verschillende gasten het diner op een speciale locatie geserveerd; dit kan zijn op het strand, aan het zwembad of in de ontvangst-cabana aan de steiger in de lagune. Wij hadden het geluk dat we tweemaal op een speciale locatie mochten dineren. Management en personeel zijn uitermate vriendelijk, servicegericht en zorgen ervoor dat het de gast aan niets ontbreekt, van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. Hier weten ze echt wat service is. Het strand is prachtig en ideaal om te zonnen of lange strandwandelingen te maken, zonder ook maar enige last van de lokale bevolking (lees: verkopers op het strand) te hebben.

Ras Kutani is een uitermate geschikte locatie om te relaxen, te onthaasten en van de zon en het smaakvolle eten te genieten. Wij hebben ons in ieder geval uitstekend vermaakt, geen seconde verveelt en ook de in totaal 9 nachten daar waren voor ons niet te lang. Wat ons eigenlijk het meest is bevallen, is dat dit een echt blote-voeten-resort zonder enige pretenties is. Het gaat er allemaal zeer gemoedelijk en losjes aan toe. En... we hebben het meest gezellige Oud- en Nieuwjaarsfeestje ooit meegemaakt. Daarnaast hebben we ook nog het geluk gehad dat we 2 namiddagen 'getuige' mochten zijn van het uitkomen van schildpadnestjes. Ondanks onze gereserveerdheid in eerste instantie, is de Valet Parking ons ook bijzonder goed bevallen. Alles liep keurig op tijd en de mensen van de Valet Parking zijn keurig en zeer vriendelijk. En last but not least: hartelijk bedankt voor het kistje met de fles wijn, dat wij op Schiphol in onze auto aantroffen. De wijn was heeeeeerlijk! Zoals we van jullie gewend zijn was alles, en dan bedoelen we ook echt alles, weer tot in de puntjes verzorgd.

Wim en Sabine 

Items uit dit reisverslag

Ras Kutani

Dar es Salaam