Geplaatst op

E en uitgebreid routenetwerk naar diverse Talisman bestemmingen, gunstige aansluitingen en een meer dan comfortabel Business Class product tegen scherpe tarieven. Redenen te over om het samenwerkingsverband met deze luchtvaartmaatschappij te intensiveren.

Het zijn de details die het verschil maken, iets waar ik me als Talisman specialist heel goed van bewust ben

Vandaag vlieg ik via Istanbul naar Bangkok waar ik morgenochtend aan zal komen. De komende tien dagen ga ik op zoek naar nieuwe typisch Talisman verblijven- en belevingen. Het eerste deel van mijn reis mag ik plaatsnemen in de Business Class.
Bij binnenkomst in de cabine klinkt er ontspannen muziek en word ik gastvrij welkom geheten door het cabinepersoneel. Hoe kan het ook anders, de Turkse hospitality is wereldberoemd. Met een versgeperste jus d'orange neem ik plaats in mijn heerlijk comfortabel ogende stoel. Vooral de breedte van het zitvlak valt me op. De verspringende 2 - 2 - 2 indeling zorgt voor een hele ruimtelijke uitstraling. Het zijn de details die het verschil maken, iets waar ik me als Talisman specialist heel goed van bewust ben. Wij verwachten datzelfde van onze lokale contacten op bestemming, uw gids, chauffeur en de medewerkers in uw accommodatie. Maar natuurlijk ook tijdens uw vlucht, het eigenlijke begin van uw reis, mag persoonlijke aandacht niet ontbreken.
Ik let hier op en zie hoe een passagier die voor vertrek op het punt staat in slaap te vallen een deken krijgt aangereikt van een oplettende steward. Een andere passagier die vlak voor het opstijgen zijn laptoptas liever niet afgeeft krijgt hem nadat we op hoogte zijn direct weer terug van dezelfde stewardess die de tas tijdelijk voor hem had opgeborgen in de bagageruimte.

Na 2,5 uur vliegen komt de nieuwe luchthaven, Istanbul International Airport, in zicht. Het is een prachtige aanvliegroute over dichtbegroeide bossen en de zwarte zee. Het wateroppervlak is op wat rimpelingen na glad. De kleine, licht schuimende golfen lijken in slow motion te bewegen door de snelheid van het vliegtuig. Ik geniet van het uitzicht over het water en speur naar kleine bootjes.

Na landing kan ik direct door naar de volgende gate. Deze luchthaven is pas sinds afgelopen week in gebruik genomen en dus nog fonkelnieuw. Het is een prachtig vormgegeven gebouw. Heel hoog met cirkels met raampjes waar daglicht door naar binnen komt. Verschillende winkels van alle luxe merken en een keur aan eetgelegenheden.

Het tweede deel van m’n reis vlieg ik in de Economy Class. De indeling 2-4-2 is erg prettig. De stoel met stevig, verstelbaar hoofdsteuntje zit comfortabel en beschikt over een mooi, groot scherm. Bij aanmelding op het vliegprogramma van Turkish Airlines krijgen passagiers in de Economy Class 10 mb gratis internet aan boord. De maaltijd smaakt goed, wel ben ik heel benieuwd naar de kok met hoge muts die zo vriendelijk glimlachte toen ik het vliegtuig instapte. Na een zeer comfortabele vlucht land ik de volgende ochtend in Bangkok.