Geplaatst op

Z uid-Afrika staat misschien niet bekend om zijn foodcultuur, maar laat u verrassen! Het eten in Zuid-Afrika is namelijk erg speciaal. De Zuid-Afrikaanse keuken is zowel gevarieerd als bijzonder lekker. Typisch Zuid-Afrikaanse gerechten zijn bunny-chow, bobotie en een gezellige bijeenkomst rondom de braai. Ga je op reis naar Zuid-Afrika en hou je van lekker eten, dan is er teveel om uit te kiezen. Onze specialisten geven je graag tips en inspiratie, en reserveren de mooiste tafeltjes in de beste restaurants tijdens jullie reis. Hieronder zetten we alvast een kleine greep uit het culinaire aanbod op Zuid-Afrika maar er is nog zoveel meer....

Culinair in Kaapstad

In Kaapstad zijn talloze leuke en bijzondere plekken om te eten, van gezellige food markets tot high end restaurants. De stad kent gigantisch veel culinaire hotspots, het is een walhalla voor foodies. Je dag begint hier met een bezoek aan een van de koffietentjes, waar de eigen koffiebonen worden gebrand en een unieke sfeer heerst. Truth claimt 's werelds beste koffie te hebben, Origin is de pionier en zette Kaapstad als koffie-capital op de kaart. Één ding is zeker; naar een goede kop koffie hoef je hier nooit lang te zoeken. Ben je in het weekend in Kaapstad, maak dan van je ontbijt / lunch een brunch en strijk neer in een van de vele lokale hotspots. Als wij een dag sightseeing voor je mogen regelen, dan zorgen we er voor dat de lunch op een unieke plek wordt genoten. Even buiten Kaapstad vind je vele prachtige restaurants, zoals bijvoorbeeld The Foodbarn in Noordhoek. Of begeef je naar het hippe Woodstock waar vele leuke lunch of brunchtentjtes te vinden zijn. En dan voor het diner.... er is zoveel keuze! Hieronder vind je vast een paar restaurants ter inspiratie. Reis je met Talisman naar Kaapstad dan zorgen we ervoor dat we het beste tafeltje voor je reserveren.

Belly of the Beast

Een wereldwijd geprezen restaurant, waar chefs Anouchka Horn en Neil Swart de scepter zwaaien. Hier krijgt u geen menu gepresenteerd maar een selectie van seizoensgebonden gerechten met lokale ingrediënten. Zoals de naam al doet vermoeden is Belly of the Beast een carnivoorvriendelijk restaurant, waar enkel met biologisch vlees wordt gewerkt. De sfeer is chic met een vleugje rustiek terwijl de typische rauwe Kaapse elegantie overheerst. 

Upper Union

Zuid-Afrika specialist Ingrid tipt Upper Union. Upper Union is een nieuw restaurant in Kaapstad en ligt aan het bruisende Kloof Street. Geniet hier van en stijlvol interieur en een modern en uniek shared-dining concept met smaken van over de hele wereld. 

Fyn

Sinds de opening schuift Fyn ieder jaar verder omhoog op de ranglijst van 's werelds beste restaurants. Chef Peter Tempelhoff zorgt ervoor dat levensgenieters hier volledig tevreden weer huis- of hotelwaarts keren. De sfeer in het restaurant is industrieel en tegelijkertijd elegant, en doordat Fyn op de vijfde verdieping is gelegen heb je hier geweldige uitzichten over Kaapstad. De gerechten zijn een fusion van Japan en Zuid-Afrika, waardoor er geweldige smaakexplosies ontstaan.

Salsify

Voorheen The Roundhouse, nu Salsify. Dit restaurant ligt net boven Camps Bay en biedt zodoende schitterend uitzicht over de Atlantische oceaan en Lions Head. Hier geniet je van moderne gerechten, geinspireerd op de seizoenen. En als u dan toch aan het fine-dining menu begint, vergeet dan niet om de sommelier om passend wijnadvies te vragen.

Kloof Street House

Favoriet onder locals en al vele jaren een stagige verschijning aan Kloofstraat is Kloof Street House. Een prachtig Victoriaans pand met een weelderige veranda en een schitterende inrichting zorgt voor een perfecte ambiance. Of je nu plaats neemt op de veranda, onder de begroeiiing en met flonkerende lichtjes boven je, of in het restaurant waar de bar bruist van gezelligheid en locals zich in de meest uitnodigende zitjes hebben genesteld; hier zit je letterlijk en figuurlijk goed! Begin aan de bar, en zak daarna af naar een van de tafeltjes voor een geweldig diner. Een absolute aanrader!

Culinair in de Kaapse wijnlanden

Op een klein uurtje rijden vanaf Kaapstad vind je de Kaapse wijnlanden. Naast genieten van een goede wijnproeverij, struikel je hier over de goede restaurants. We hebben veel favorieren, en kiezen graag voor accommodaties met toprestaurant zodat je 's avonds niet teveel moeite meer hoeft te doen om voldaan je bed in te rollen. We zetten alvast wat tips hieronder, maar verwerken graag de mooiste restaurants in jouw reisvoorstel!

Babel Restaurant

Het restaurant van Babylonstoren, Babel, is gevestigd in een oude koeienstal. Met een prachtige Kaaps-Hollandse inrichting en eigentijdse glazen wanden vergeet je dit echter al snel. Wat een plaatje! Je geniet hier van seizoensgebonden, smakelijke en onconventionele gerechten.

Chorus

Op 300 meter hoogte, tegen de helling van de Schapenberg en met uitzicht op False Bay ligt Chorus. Dit is het fenomenale restaurant van Bertus Basson op het Waterkloof Estate. Het restaurant lijkt op een grote glazen doos, je hebt hier vast al eens een prachtige foto van voorbij zien komen. Dit is een architectonisch hoogstandje in de wijnlanden waar je niet enkel geniet van een subliem uitzicht maar ook van een geweldig diner. 

Indochine

Talisman specialist Martine dineerde recentelijk in Indochine, het restaurant van Delaire Graff. Hier geniet je, zoals de naam al doet vermoeden, van Indo-Aziatische gerechten die op een prachtige manier worden gepresenteerd. Je wordt meegenomen op een reis door het oosten, terwijl de gerechten gepaard gaan met de beste Zuid-Afrikaanse wijnen. Boek een suite in Delaire Graff zodat je na het diner in een mum van tijd op je eigen terras zit, met een laatste glas wijn en uitzicht op de wijngaarden.

La Petite Colombe

Een andere tip van Ingrid is restaurant La Petite Colombe in Franschhoek. La Petite Colombe ligt op een buitengewoon mooie locatie: midden in de wijngaarden met uitzicht op de bergen van Franschhoek. Je geniet hier van voortreffelijke lunches en diners onder het genot van een goed glas wijn.

Culinair in Johannesburg

Voor de reizigers die graag wat langer doorbrengen in het fascinerende Johannesburg, zijn er tal van culinaire uitspattingen te vinden. Volgens echte foodies vind je in Johannesburg nu het hoogtepunt van het restaurantaanbod in Zuid-Afrika, vele creatieve chefs hebben zich in deze stad gevestigd.

The Shortmarket Club Johannesburg

Gerenommeerd chef Luke Dale Roberts kreeg al snel meer bekendheid na de opening van zijn The Test Kitchen in Kaapstad. In een rap tempo opende hij diverse restaurants, welke allemaal hoog scoorden. Ook Johannesburg heeft hem inmiddels omarmd. The Shortmarket Club is een toprestaurant waar je in een moderne brasserie stijl geniet van de meest creatieve gerechten. 

Marble

Chef David Higgs is een van de topchefs van Zuid-Afrika. Hij weet als geen ander de meest buitengewone smaakcombinaties te creëren en presenteert deze in zijn restaurant. Het restaurant ligt in de Keyes Art Mile, het artistieke hart van Johannesburg. In het restaurant zie je een gigantische grill, het centrale punt van het restaurant. Geniet van gerechten die op het open vuur worden gemaakt, met een vleugje Zuid-Afrikaanse flair.