Geplaatst op

N atuurgebied de Pantanal of de Amazone? Ik krijg vaker de vraag van reizigers of ik de Pantanal of de Amazone zou kiezen bij een reis naar Brazilië. Liever zou ik niet kiezen en beide gebieden bezoeken! Waarom? Het gevoel om in het Amazone gebied te zijn, is ongekend. Je bent in het grootste tropische regenwoud op aarde, ver weg van de bewoonde wereld. De geur van natte aarde, het geluid van vallende druppels. Het orkest van geluiden van insecten. Het varen met een bootje over de machtige rivier, speurend naar apen en vogels in het dichte groen. Felgekleurde papegaaien vliegen af en aan. En dan in de middag het geweld van een tropische regenbui!

Geen grote machtige rivier maar kleine stroompjes en ontelbare poelen met water.

In de Pantanal kan je verder kijken over het laag begroeide moerasland. Geen grote machtige rivier maar kleine stroompjes en ontelbare poelen met water. Je ziet er meer dieren, heel veel dieren. Kaaimannen liggen in een stroomversnelling met open bek te wachten op een vers visje. Ooievaars landen statig op een open veld. Ook papegaaien, knalblauw, in romantische paartjes. Capibara’s, miereneters, wilde varkens en zelfs een slang staken vlak voor onze auto de weg over. En tijdens een kanotocht zag ik de kapucijnaapjes van boom tot boom springen! De jaguar komt ook in dit gebied voor, maar deze zijn moeilijker te spotten. Misschien heb jij meer geluk?

Het favoriete restaurant van Annelies

Cipriani Chef's Table.

Dit is een kans die niet veel mensen krijgen, een Chef's Table in het restaurant van Cipriani! Deze tafel bevindt zich in in de keuken van één van de beste restaurants in Rio. Iedere avond krijgt er maar één groep van zes mensen de kans om aan deze tafel te zitten.

Wanneer je hier binnenkomt wordt je meegenomen naar een schone en glanzende keuken waar de tafel zich bevindt. Eenmaal aan tafel komt de chef-kok om je welkom te heten en kun je eventuele allergieën doorgeven. De sommelier komt kort daarna en verteld over de eerste wijn die wordt geserveerd.

Het eerste gerecht dat geserveerd werd was een fantastische mozzarella kaas bedekt met zeer zachte Carpaccio. Na de mozzarella volgde een selectie van enkele van de beste gerechten die ik ooit heb gehad! Er waren in totaal 10 hoofdgerechten! De winnaar van de avond was de pistiache krokante lam medaillon, maar de kreeft en garnalen met 4 sauzen, filet mignon met foie gras en de azafran gnocchi met tonijn medaillon kregen ook een aantal zeer hoge cijfers van iedereen aan tafel.
Na al deze heerlijke gerechten moest de laatste gang nog komen. Vanuit de keuken kwamen kleine lepels met kleurrijke sorbets, evenals tiramisu en een chocolade soufflé met witte chocolade crème brûlée.

Naar mijn mening is deze ervaring echt een must-do voor iedereen die Rio de Janeiro bezoekt en van culinair dineren houdt. Aangezien er slechts één tafel per avond in het restaurant beschikbaar is beveel ik je aan om ver van te voren de Chef's Table te boeken. Reis je met Talisman, dan doen wij dit natuurlijk voor je!

De favoriete strand accommodatie van Annelies

Het Kenoa Exclusive Beach Resort! Een fijn hotel aan een prachtig kilometers lang goudgeel zandstrand! Dit hotel is ingericht met een Afrikaans design door Osvaldo Tonorio, die er in slaagde de natuur binnen de sfeervolle kamers te halen. De kamers beschikken over een enorme badkamer met glazen dak, een palmboom en wit zand. Ook de rest van het resort straalt deze zelfde sfeer uit. Je vindt er mooie natuurlijke objecten, zandpaadjes met staptegels, glooiende grasvelden met houten bielzen als trap. Twee strak vormgegeven infinity pools, houten sundecks en comfortabele ligstoelen. Naast als deze prachtige details kun je hier ook heerlijk eten en geniet je van een uiterst vriendelijke service. Een mooie afsluiter van een prachtige reis!