Geplaatst op

T alisman specialisten Esra en Astrid vertrokken begin december voor een 10-daagse reis naar het Midden Oosten. Na een kort bezoek aan Oman volgde een verkenningstocht langs vijf van de zeven Emiraten met als letterlijk hoogtepunt een rondvlucht per watervliegtuig boven Dubai.

De wadi ligt er vrij droog bij maar het landschap blijft gaaf door het lichtspel van de zon

Wadi wandeling door Wadi Shab - Oman

Oman is bekend om zijn vele wadi’s; veelal in de bergen gelegen oases met waterpoelen en palmen. Op de route tussen Sur en Muscat liggen er een aantal, waarvan Wadi Shab een hele bekende is en deze staat hoog op de onze wensenlijst om te bezoeken. Je komt bij de ingang van de wadi door voor 2 rial (circa 4,50 euro) met een bootje het meertje over te steken.

Het is best pittig klimmen maar het is (bijkomend voordeel van reizen in december) gelukkig niet super warm. We lopen en klauteren ongeveer drie kwartier over paden en keien. De wadi ligt er vrij droog bij maar het landschap blijft gaaf door het lichtspel van de zon. Overal en nergens staan palmen en struiken en we komen vele watertjes tegen. Na zo’n 45 minuten arriveren we bij een groter water, waar je uitsluitend zwemmend bij een grot en watervallen uit kunt komen. Helaas hebben wij geen tijd om te zwemmen, dus bij de oever rusten we even uit en keren dan via dezelfde route weer terug.

Na nog een bezoek aan Fins Beach rijden we terug naar Muscat.

Al Bustan Palace - Muscat, Oman

Eindelijk bezoeken we dit hotel eens. De lobby is echt waanzinnig met kroonluchters en een hoop blingbling. Niet persé onze smaak maar je móet hiervan wel onder de indruk zijn. We krijgen een lagoon kamer vanwaar je direct een zwembad in kunt. Geen hele ruime kamer, maar wel heel prettig licht. De badkamer zou groter mogen als je met twee personen op een kamer verblijft. De Junior Suite, met uitzicht op de bergen en een grotere badkamer, heeft dan ook onze eerste voorkeur hier.

The Atrium (in de lobby) is befaamd om de high tea dus we nemen er eentje en delen die samen. Leuk is de live piano muziek hier in deze blingbling lobby. De sfeer hier is zeer goed en het voelt relaxed.

Niet alleen de indrukwekkende entree geeft het hotel de naam en faam. Het vormt een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van Muscat. Al Bustan Palace werd in 1985 in opdracht van Sultan Qaboos gebouwd om de eerste GCC bijeenkomst in Oman te hosten. Nog altijd is het paleis in bezit van de Sultan. De gehele bovenste verdieping is privé en het is altijd topgeheim welke VIP er verblijft. 

Niet geheel onbelangrijk: er bevindt zich een top Six Senses Spa in het hotel!

Al Wadi Desert - Ras Al Khaimah Woestijn

Wow Al Wadi Desert is echt helemaal iets voor ons. We zien het al zodra we de lobby instappen. Echt zo'n gevoel waarvan je weet dat je iets moois gaat zien. Arabisch, maar toch ook eigentijds. Super sfeer hangt hier. Je merkt ook meteen dat de service goed is. We krijgen een enorme Al Rimal Pool Villa met een mooie slaapkamer, lounge en mega badkamer. En een terras met verwarmd zwembad en uitzicht op de woestijn. Er staan heerlijke chocolaatjes klaar. 

We eten in de Farmhouse. Heel gek om in de woestijn in een soort Amerikaans farm restaurant te zitten. Er staat al een kerstboom en ook de rest van het restaurant is al helemaal in kerstsfeer. Je zou haast vergeten dat je hier toch echt in de woestijn zit. Het eten is hier echt super goed. Het vlees is perfect gebakken en heel mals. Top!  

We zijn pas om 23:00 uur in de kamer maar duiken het zwembad nog even in. Even later horen we geritsel en er loopt een oryx vlak voor ons langs. Leuk!

Seawings vlucht Dubai

Yeah! Hier kijken we al een tijdje naar uit. Na een snel ontbijt in The Address (top hotel met uitzicht op de Burj Khalifa) rijden we in 20 minuten naar Dubai Creek Yacht Club. We krijgen veiligheidsinstructies en worden dan naar het toestel gebracht. Samen met een stel en een aardige Emirati familie met drie kids stappen we aan boord van het watervliegtuig. Wij zitten achterin en dat zijn mooie plekjes. We doen de 45 minuten durende ‘signature tour’. We stijgen op vanaf het water en als snel zien we Dubai van bovenaf. We vliegen een stukje langs de skyline met de Burj Khalifa en alle Emaar gebouwen en hotels, dan over The World met allemaal (nog voor 95% onbebouwde) kunstmatige eilanden, The Palm, langs Burj Al Arab en zo weer terug. Een hobbelig vluchtje die je zeker niet op een lege maag moet doen. We landen weer op het water en het valt ons mee hoe zacht de landing is! Echt een superleuke tour!

Louvre - Abu Dhabi

Zelf zijn we geen echte kunstmensen maar we hebben zoveel goede verhalen gehoord over het Louvre in Abu Dhabi dat we graag een kijkje gaan nemen. Het museum, gelegen op het eiland Saadiyat, is heel modern. Binnenin vind je verschillende galeries in grote witte of juist heel donkere zalen. De tentoonstellingen wisselen maar variëren van eeuwenoude gebruiksvoorwerpen tot beelden, boeken en schilderijen uit diverse delen van de wereld. Uiteraard veel uit het midden oosten, maar we zien ook een Mondriaan aan de muur prijken. Vlakbij de uitgang blijven we nog even hangen bij een groep Emirati die op het punt staan iets te gaan uitvoeren. Al snel beginnen ze met muziek spelen, dansen en zingen. Leuk om meegemaakt te hebben! 

Sheikh Zayed Mosque - Abu Dhabi

Een bezoek aan de Sheikh Zayed Mosque mag niet ontbreken bij een verblijf in Abu Dhabi! Vele moskeeën zijn prachtig van binnen maar deze moskee is toch wel het toppunt. Het is een van de grootste moskeeën ter wereld, de architectuur is adembenemend mooi. Kenmerkend zijn de vele witte koepels en gouden details. De moskee heeft zowel de grootse kroonluchter als het grootste handgeweven tapijt ter wereld. 

Sunrise Camel Trekking - Qasr Al Sarab

Het is vroeg opstaan voor de sunrise camel trekking om 06.00 uur. Per 4x4 worden we in een groep van ongeveer 10 personen naar de plek gebracht waar de kamelen op ons wachten. We starten de tocht terwijl het nog donker is (en vrij koud), de kamelen worden begeleidt door 2 lokale Emirati. We zien de zon opkomen over de duinen en langzaam verandert de kleur van het zand, een magisch moment. Onze gids neemt van iedereen wat foto’s en vertelt interessante weetjes over kamelen. Na een tocht van zo’n 45 minuten komen we aan bij een plek waar koffie en croissantjes voor ons klaarstaan, zittend op enkele kussens genieten we van het uitzicht. Het zand is hier zo mooi van kleur; van fel rood, oranje tot aan geel, echt prachtig. Het laatste stukje lopen we terug naar de auto’s. Erg leuke activiteit tijdens een verblijf in het Qasr Al Sarab resort!