Geplaatst op

D ubai is een veilige stad waar het goed toeven is. De bijzondere mengeling van tradities van het Oosten en de moderniteiten van het Westen met daarnaast de enorme smeltkroes van nationaliteiten en culturen geven de stad een bijzondere sfeer

De bijzondere mengeling van tradities van het Oosten en de moderniteiten van het Westen met daarnaast de enorme smeltkroes van nationaliteiten en culturen geven de stad een bijzondere sfeer

De stad ligt op slechts 6,5 uur vliegen van Amsterdam en is één van de zeven Emiraten. Dubai is hiervan het commerciële centrum en is volop in ontwikkeling. Er wordt flink gebouwd om de stad nog meer aanzien te geven. Zo zijn er twee grote projecten in ontwikkeling voor de kust: The Palm en The World. Twee kunstmatige eilanden waar nog meer hotels en kantoren zullen verrijzen. De eerste indruk van Dubai zal er dan ook één zijn van bouwkranen en hoogbouw maar er zijn zeker ook delen van Dubai te vinden die hier niet aan voldoen. Het oude centrum van Dubai wordt in tweeën gesplitst door Khor Dubai, in de volksmond ook wel ‘The Creek’ genoemd, hier bevinden zich de oude traditionele soukhs waar u allerhande kruiden, stoffen, goud en souvenirs kunt vinden. Met watertaxi’s, de zogeheten abra’s, kunt u de creek oversteken. In de wijk Bastakia vindt u nog veel oude architectuur, musea en moskeeën.

Een bezoek aan de souks van Dubai is een must als tegenwicht van de moderne shoppingmalls. De vele juweliers laten u op uw gemak rondkijken naar de schitterende creaties die hier verkrijgbaar zijn. In de Spice Souk wemelt het van de winkels met kruiden en allerhande medicinale middelen tegen elke kwaal. Vergeet niet de markt aan de overkant van de straat te bezoeken: Verse groente, vlees en vis worden hier aangeboden in een uiterst kleurrijke en vriendelijke setting.

Taxi’s zijn goedkoop en een prima manier om de stad mee te verkennen; ook is er een hop-on-hop-of bus waarmee u de belangrijkste bezienswaardigheden kunt bekijken. Dubai heeft veel luxe en vooral grote winkelcentra waar u naar hartenlust kunt winkelen en ook de inwendige mens kan versterken: er is keus genoeg. In het grootste winkelcentrum van Dubai, The Mall of the Emirates bevindt zich zelfs een indoor ski baan! Langs Jumeirah Beach liggen de meeste strandhotels, de één nog luxer dan de ander; alle met een prima zandstrand voor de deur. Vanuit Dubai zijn er ook voldoende leuke trips te maken: ga per 4W- drive de woestijn in, maak een tocht per traditionele dhow of ga een lekker rondje golfen op één van de vele golfbanen die Dubai rijk is.

Met de hele familie? Dubai!

Wist u dat Dubai ook een ultieme gezinsbestemming is? Met drie pretparken en een waterpark biest Dubai Parks & Resorts bezoekers een zinderende belevenis die zijn weerga niet kent. Totaal zijn er meer dan 100 fantastische binnen- en buitenattracties te vinden bij Dubai Motiongate, Bollywood Parks Dubai, Legoland Dubai en Legoland Water Park. Dans op de klanken van uw favoriete Bollywoodfilms of ontdek uw innerlijke ster bij ’s werelds eerste pretpark met Bollywoodthema.

In Legoland Dubai vindt u meer dan 40 Lego-attracties, voorstellingen en bouwmomenten voor het hele gezin. Hier zijn meer dan 15.000 Lego-modellen gemaakt van 60 miljoen legoblokken. Het Legoland Water Park is het enige waterpark in de regio wat echt gericht is op kleine kinderen. Je vindt hier op Lego gebaseerde waterglijbanen en je kunt je eigen Lego-vlot bouwen.

Zijn uw kinderen gek op plantjes en beestjes? Ga dan naar The Green Planet in de chique openlucht-winkelwijk City Walk en kom terecht in een natuurlijk ecosysteem boordevol flora, fauna en fun. Hier komt u 3000 planten en dieren tegen, van felgekleurde toekans, de ongrijpbare gekko tot aan vlinders en zelfs een stekelvarken. Let op dat u de huis-luiaard niet over het hoofd ziet. Milieubeschermers in de dop kunnen in dit bio-dome dat de werkelijkheid goed nabootst hun hart ophalen.

Mocht u het te warm krijgen, ga dan lekker skiën bij Ski Dubai in Malls of the Emirates. Of wilt u het juist lekker warm krijgen van gezonde spanning? Ga dan indoor skydiven bij IFly Dubai. Dit lijkt misschien in eerste instantie niet direct een activiteit voor kinderen, maar bij IFly Dubai kan iedereen proberen te vliegen in de verticale windtunnel. Spannend voor het hele gezin dus! En heeft u trek gekregen…? Beachcombers is ongetwijfeld een van de populairste restaurantspots van Dubai. Het ligt aan een mooi privéstrand in de schaduw van de iconische Burj Al Arab. Maar het beste aan deze locatie is dat kinderen meer dan welkom zijn. Vooral tijdens de vrijdag- en zaterdagbrunches met een kinderbuffet, speelzones en een animatieteam om de kleintjes bezig te houden.

Tip: Heeft u zin om lekker uit eten te gaan? Het 7*-hotel Burj Al Arab biedt maar liefst negen restaurants. Heerlijk eten terwijl u geniet van een fantastisch uitzicht over zee. Of kies voor Zuma, waar u volgens de Japanse izakaya-stijl de gerechtjes deelt die op tafel komen, of La Petite Maison met fantastisch opgemaakte westerse gerechten.