Geplaatst op

T alisman specialist Ingrid Hermans testte verschillende spa’s op de Malediven. ‘Absoluut geen straf! Het samenstellen van een top drie is dan ook best lastig maar er staken een paar spa’s met kop en schouders boven de rest uit.’

Een spabehandeling mét zeezicht: het toppunt van exclusiviteit!

Joali Spa by Espa

In het noorden van de Malediven, op het Maravandhoo eiland, ligt één van de nieuwste en meest bijzondere vijfsterrenaccommodaties van deze paradijselijke vakantiebestemming: Joali. In dit resort worden werkelijk al je zintuigen geprikkeld, en staat wellness centraal. Kosten noch moeite werden gespaard en het gerenommeerde ESPA ontwikkelde het hele wellness concept.

De Joali Spa by Espa is werkelijke schitterend. Een toevluchtsoord, met oog voor de prachtige omgeving waar het is gelegen. Duurzaam gebouwd, op zo’n twintig minuten van het resort. U bent dus echt even helemaal weg uit de ‘bewoonde wereld’. Hier draait alles om de drie kernwaarden van ESPA: Relax. Recharge. Replenish. Behandelingen worden hier helemaal op maat gemaakt. Letterlijk op je lijf geschreven dus.

Overigens worden de kleine wereldreizigers niet vergeten. Want ook voor de kleinste gasten zijn er geweldige behandelingen te boeken. Verfrissende gezichtsmaskers, manicures en pedicures zorgen ervoor dat ook jouw mini-me helemaal verzorgd en uitgerust van de vakantie kan genieten!

Wellness is nog nooit zo chique geweest.

 

COMO Cocoa Island

COMO Shambala Spa wordt omschreven als de belichaming van onze filosofie over gezond leven, Het gaat verder dan de traditionele Maldivische koraalmuren en rieten daken. Deze spa heeft namelijk als enige spa in de Malediven, een hydrotherapie bad. ‘Een hydro hoe?’ horen we je al denken...

De naam geeft al veel weg. Want deze therapie wordt uitgevoerd in warm water. Naast de ontspannende functie, heeft dit ook een helende functie. En bovendien stimuleert hydrotherapie de afgifte van endorfine en werkt het als een natuurlijke pijnverlichter die spierpijn verder vermindert. Stramme spieren na een lange vlucht? Na een sessie hydrotherapie voel je je vast en zeker een stuk beter!

Naast hydrotherapie kan je hier ook genieten van ‘normale’ massages en behandelingen. Nou ja, noem het maar normaal. Want met uitzicht op het helderblauwe water, hier en daar een schildpad en met geluk een vrolijke dolfijn is dit met recht een zeer bijzondere spa.
 

Four Seasons Landaa Giraavaru

De spa van het miniparadijs dat Four Seasons heet, strekt zich uit van de jungle tot aan de oceaan. Het kreeg de titel ‘Most Meaningful Experience’ in de Condé Nast Traveller Spa Awards 2020 en dat is natuurlijk niet voor niets.

Je hele verblijf hier draait om het welzijn van lichaam en geest en dat is goed terug te zien in de extra services die worden aangeboden in de spa. Je kan namelijk je programma aanvullen met voedingsadvies, yogalessen en Ayurveda.

De Spa & Ayurvedic Retreat van het Four Seasons op de Malediven staat onder leiding van Dr. Shylesh Subramanya. Geboren in India, leert en bestudeert hij zijn leven lang al de natuur en leerde hij de kneepjes van zijn grootouders, die als lokale genezers werkzaam waren in Madikeri, Coorg. Zijn aanwezigheid maakt je behandeling hier tot een bijzondere beleving

 

 

Zelf de luxe van de Malediven ervaren? Neem vandaag nog contact op met één van onze Malediven specialisten voor een reisontwerp op maat. Vraag offerte aan.