Geplaatst op

D e reis begint met een vlucht van Düsseldorf naar Dubai aan boord van de majestueuze Airbus A380. Een vliegend feestje! Als ik plaatsneem, realiseer ik me nog maar eens wat een voorrecht het is om zo’n droomreis naar de Malediven te gaan maken. Ik ga namelijk eilandhoppen en verblijf in drie prachtige, typisch Talisman accommodaties. In ongeveer zes uur vlieg ik naar Dubai en na een korte pauze en een tweede vlucht van vier uur arriveer ik in het paradijs.

Six Senses, hier kom ik!

Bij aankomst op de luchthaven van de Malediven zoek ik direct naar het bordje van mijn eerste resort, Six Senses Kanuhura. Na het inchecken van mijn koffer bij de balie van Manta Air voor mijn vlucht met een watervliegtuig word ik naar de nieuwe lounge van Six Senses gebracht. Ruim een uur later meld ik me bij het vertrekpunt van de watervliegtuigen en na een vlucht van ongeveer veertig minuten land ik bij Six Senses Kanuhura, gelegen in de Lhaviyani Atol, ten noorden van Malé. Bij aankomst krijg ik een verfrissend welkomstdrankje en vervolgens word ik naar mijn villa gebracht: een prachtige Two-Bedroom Beach Villa Suite met eigen zwembad. Bovendien mag ik gebruikmaken van een fiets die al klaarstaat met mijn initialen erop. 

Aan het einde van de middag word ik opgehaald voor een site-inspectie. Het Kanuhura staat bekend om de prachtige stranden en groene omgeving. Het water loopt langzaam af, ideaal voor gezinnen met kleine kinderen, maar is minder geschikt om vanaf het strand te snorkelen. Het resort beschikt daarnaast over twee privé-eilandjes waar je met een gratis bootje naartoe kunt. Ideaal voor een privélunch of picknick. Ook zijn er tal van faciliteiten waar je gebruik van kunt maken, zoals een spa, een 24/7 gym, yoga, een resort kliniek, tennisbanen, een kidsclub, en het Deep Blue Dive Center waar alle niet-gemotoriseerde watersporten gratis zijn. Bij Scoops, de ijssalon, kun je gratis ijsjes halen. Aan het begin van de avond is er een officiële welkomstborrel met alle gasten op het strand, compleet met DJ. Daarna dineer ik bij The Market, waar vanavond een Aziatisch streetfood buffet wordt geserveerd. Heerlijk!

De volgende dag geniet ik van een massage bij de spa. Helaas slaat het weer hierna om, dus dat wordt verplicht relaxen met een boek. Ik wilde eigenlijk gaan lunchen bij restaurant Drift op het privé-eiland, maar door het slechte weer wordt het Sip & Sands. Ook lekker! In de avond ga ik naar een borrel bij The Point, een prachtige plek met een zwembad, bar en restaurant. Hier bewonder ik de zonsondergang, waarna ik moeiteloos overschakel om te genieten van een variatie aan Spaanse tapas. Ik sluit de avond op een originele manier af met een romantische film in de openlucht cinema ‘Under the Stars’.

Op mijn laatste dag bij Six Senses lukt het toch nog om naar Drift te gaan. Hier geniet ik van een weldadige lunch. Daarna ga ik snorkelen met zeeschildpadden bij het nabijgelegen Kuredo Resort. Ik sluit mijn verblijf af met een heerlijk diner bij het Italiaanse restaurant La Bottega. 

Op naar Niyama

Na een aantal nachten bij Six Senses Kanuhura vlieg ik per watervliegtuig over het turquoise water terug naar Malé. Even later ronken de motoren van het watervliegtuig op volle kracht op weg naar Niyama. Niyama bestaat uit twee eilandjes, Chill en Play, en deze zijn verbonden door middel van een brug. Ik verblijf in een Family Beach Pool Villa. Na een relaxte middag, helaas met regen, ga ik dineren bij The Nest, een prachtig restaurant met Aziatische gerechten, midden in de jungle.

Op mijn eerste volle dag bij Niyama lunch ik met mijn voeten in het zand bij Dune en krijg ik een Island Tour. Ik verken de vele faciliteiten van het resort, waaronder een prachtige kids club waar kinderen vanaf 1 jaar al welkom zijn. Ook zijn er tal van restaurants, enkele winkeltjes en een fotostudio op het resort aanwezig en dankzij de ligging van Niyama kun je hier het gehele jaar surfen. Het is heel erg leuk voor gezinnen met jonge, maar ook zeker met oudere kinderen. Ik sluit de dag af met een sunset cocktail bij Surf Shack en een diner bij The Edge, het fine dining restaurant van het resort dat op vijf minuutjes varen ligt. Hier vind je ook het onderwater restaurant Sub Six waar ik even een kijkje neem. Het is geweldig met al die vissen zo dichtbij!

De volgende dag ga ik op snorkelexcursie en zie ik prachtige koraalriffen en veel vissen, waaronder een black tip reef shark en een stingray. Na de snorkel sessie geniet ik van een lunch bij Blu en een ontspannende massage. In de avond geniet ik van een diner bij het Afrikaanse restaurant Tribes. Wat een heerlijke afsluiting van mijn verblijf hier! 

Een geweldige villa bij Soneva Jani

Hierna is het tijd om door te hoppen naar het laatste eiland van deze reis. Per watervliegtuig vlieg ik terug naar Malé om vervolgens door te vliegen naar Soneva Jani. Het regent pijpenstelen waardoor we een tussenlanding moeten maken. Gelukkig kunnen we al snel weer verder vliegen.

Mijn verblijf bij Soneva Jani is als een droom die uitkomt. Ik slaap namelijk in de One-Bedroom Water Retreat with Slide Villa. De naam verklapt het al; dit is inderdaad een villa mét glijbaan. Soneva Jani stond al enige tijd op mijn bucketlist en het is geweldig om hier nu te zijn. Ook hier krijg ik een Island tour en ontdek ik de vele restaurants en faciliteiten van het resort, waaronder een kidsclub, een eco-center en een bananenplantage. Na de tour geniet ik van een lunch bij Crab Shack en relax ik de rest van de middag bij de villa.

Aan iedere droom komt een einde

Aan alles komt een einde en zo ook aan deze droomreis. Na het ontbijt is het tijd om uit te checken en vlieg ik met het watervliegtuig terug naar Malé. Ik geniet nog even van de lounge voordat ik terugvlieg naar huis.

Wat een ongelooflijke reis! Van het luxueuze Six Senses Kanuhura tot het avontuurlijke Niyama en het betoverende Soneva Jani, elke dag was een nieuw avontuur. Ik heb genoten van de prachtige natuur, de heerlijke maaltijden en de warme gastvrijheid. Tot de volgende keer, Malediven!