Geplaatst op

C ollega Annelies en ikzelf zijn net terug van Bali. Ik heb eerst de exclusieve Further East beurs in Seminyak bezocht en ben daarna op reis gegaan met Annelies, het eiland rond.

Gelukkig heb ik kunnen concluderen dat er nog veel is wat voldoet aan de Balidroom van oneindige rijstvelden, tempels en de altijd vriendelijke bevolking.

Iedere keer dat ik op Bali aankom lijkt het eiland drukker en drukker te zijn. Het gebied boven het vliegveld lijdt aan een permanente verkeersindigestie, er is geen doorkomen aan. Kleinschalige resorts die een paar jaar geleden in een rustige omgeving op een paar stappen van een oneindig zandstrand lagen, liggen nu minder verscholen tussen de herrie van de hedonistische mattekloppermuziek van de DJs op een Benidorm strand. En dus zoeken we het verderop.

Gelukkig heb ik kunnen concluderen dat er nog veel is wat voldoet aan de Balidroom van oneindige rijstvelden, tempels en de altijd vriendelijke bevolking. 

Binnenkort presenteren we onze bevindingen in een aantal nieuwe voorbeeldreizen op onze site. Eén ontdekking willen we je alvast niet onthouden en staat met recht in op onze bucketlist: Capella, een tentenkamp op twintig minuten van Ubud. Dit gaat veel en veel verder dan glamping. In eerste instantie waren we sceptisch, het leek namelijk verdacht veel op een ”concept”, iets waar we allergisch voor zijn. Er staan zo’n 22 tenten verscholen in het regenwoud tegen de steile oeverhelling van een rivier. Het idee is dat de wijze waarop de V.O.C. handelaren reisden hier nagebootst wordt. De tenten zijn zo’n 170 m2 groot en compleet met hutkoffers, badkuip, een toilettroon en een antiek bed. Bovendien heeft elke tent een ander inrichtingsthema. Voor de aansluiting met het heden hebben ze ook een klein privé zwembadje. Genoeg redenen om sceptisch te zijn, het geheel doet nogal kakofonisch aan. Toch is de optelsom van design, sfeer en service te midden van het regenwoud uniek te noemen. Het laat ook zien dat Bali, ondanks de oprukkende mainstream, steeds weer kan verrassen.

Lees hier het reisverhaal van Annelies