Geplaatst op

A ls echte wellness liefhebber kijk ik al jaren verlangend naar het Kamalaya resort op Koh Samui in Thailand. Het staat bekend als het Walhalla van de Wellness, en dat in een prachtige tropisch groene Thaise setting. Toen ik hoorde dat ik tijdens mijn inspectiereis door Thailand twee nachten in Kamalaya mocht verblijven, sprong ik dan ook een gat in de lucht!

Wat veel mensen zich niet realiseren, is dat een inspectiereis hard werken is. Doordat je dagelijks een vol programma hebt, tijdens de reis ook je mail bijhoudt, per hotel een verslag schrijft en vaak ook ‘s avonds nog dinerafspraken hebt, zijn dagen van 6.00 tot 23.00 uur heel gewoon. Toen ik aankwam in het Kamalaya resort liep ik behoorlijk op mijn tandvlees, en was ik van plan er helemaal tot rust te komen. 

Ik werd ontvangen met een heerlijk koel drankje, natuurlijk alcoholvrij, en een koud doekje. Hierna werd ik met een buggy naar mijn kamer gebracht, over een pad dat dwars door de tropische begroeiing liep. Ik had een mooie villa met houten vloeren en een groot terras, uitzicht op groen en de zee in de verte. Na de check-in kon ik vrijwel gelijk door naar mijn eerste afspraak in het Wellnesscentrum. Ik moest een formulier invullen over mijn gezondheid en vervolgens werd ik door een zeer vriendelijke dame in doktersjas meegenomen naar een kleine spreekkamer waar ik werd gewogen, gemeten, en met sensoren werd doorgelicht. Daarna rolde er een heel verslag uit de printer met BMI waarde, zuurstofgehaltes, bloeddruk en nog meer gegevens. Ik werd naar een andere dokter gebracht, een heel aardige vrouw, die alle tijd nam en alle uitkomsten met me besprak, en een aantal suggesties deed voor behandelingen die bij me pasten. Het is heel fijn om met een deskundige naar je gezondheid te kijken, en om te horen wat je kunt doen om die te verbeteren. Uiteindelijk bepaal je zelf welke behandelingen je neemt en in welke mate je aan jezelf gaat werken.

 

Ik besloot dat ik al hard genoeg had gewerkt en koos voor een ontspannende massage, meteen dezelfde avond. Ik moest me hiervoor een uur later weer melden in het wellness center. Hier werd ik ontvangen met een kopje thee en een prachtig uitzicht op zee en de ondergaande zon. Even later werd ik opgehaald door mijn therapeute, die me meenam naar de behandelkamer. De massage was fantastisch en inderdaad heel ontspannen wandelde ik weer terug naar mijn villa. Het was alweer tijd voor het diner, en omdat mijn kamer beneden en het restaurant heel hoog in het resort lag, nam ik een buggy. Even bellen en binnen 2 minuten stond hij al voor de deur. Door de donkere zwoele avondlucht met een concert van cicadas liet ik me naar het restaurant rijden. De menukaart had een lange toelichting nodig, er is een gewone kaart, waar eigenlijk ook alleen gezonde dingen op staan, en een detoxkaart. Achter elk gerecht staat een tekentje zodat je kunt zien in welk dieet het past. Als drankje voor het eten werd een gezonde fruitmix geadviseerd, die heerlijk was! Ook het eten smaakte voortreffelijk! Het halfopen restaurant met houten tafeltjes was sfeervol, voor mensen die alleen reisden was er een tafel waar je aan kon schuiven als je behoefte had aan gezelschap. Het gebruik van mobiele telefoon in de publieke ruimtes wordt ontmoedigd, wat wel even wennen was, want normaal werk ik aan tafel mijn verslag even bij. Weer terug op de kamer moest ik me bedwingen niet te gaan werken maar gewoon te gaan slapen, want wonderwel zeer goed lukte! 

Om 6.00 uur op en een wandeling gemaakt over het terrein. Al snel zag ik het witte zandstrand met een hangmat en ligbedjes liggen, en daarachter twee zwembaden verscholen in tropisch groen. Wat een prachtige setting. Door naar het ontbijt, waar ik een rondleiding kreeg langs het buffet. Ik startte met de ochtend booster, vier sapjes die je in een bepaalde volgorde moest opdrinken, en die niet heel lekker, maar vast erg gezond waren! Er was voor elk wat wils, ook voor de niet-detoxers, geen witbrood maar wel volkoren, en ook eitjes, yoghurt, noten, granola, fruit. Na een heerlijk ontbijt meteen door naar de yogales boven in het resort, met prachtig uitzicht over zee. En toen was het alweer tijd voor mijn Ayurvedische olie massage, gegeven door een Indische therapeut. Heel goed, heel ontspannend en daarna nog even sudderen in het stoombad. In mijn villa alle olie weer afgespoeld en toen richting lunchrestaurant, dat in leuke houten paviljoens aan het zwembad wordt geserveerd. Ik werd opgewacht door de Sales Manager waarmee ik blijkbaar een lunchafspraak had. Dat had ik in mijn zen toestand over het hoofd gezien, maar gelukkig bleek ik precies op tijd. Tijdens het leuke gesprek een heerlijke gegrilde tonijn met asperges verorberd, met een verse watermeloensap. Vervolgens door naar het zwembad voor een duik in het blauwe lauwwarme water. Hier hing een rustige en gemoedelijke sfeer, en ook aan het strand was het stil. Mensen liggen te lezen of te slapen. Zwemmen in zee ging niet, het water is te ondiep in deze tijd van het jaar.

 

Ik had nog mee willen doen aan de aquarobics les, die in een ander gedeelte van het resort werd gegeven, of aan een van de andere activiteiten die op het programma stonden, maar er stond weer een massage op het programma, wat vervelend nou toch!  Deze keer werden mijn rug, nek en schouders behoorlijk aangepakt. De hele boel zat zo vast dat er een brute elleboog kracht aan te pas moest komen, wat behoorlijk pijnlijk was. Maar na afloop voelde ik me een stuk beter en was het alweer tijd voor het diner.

De volgende dag moest ik helaas al vroeg vertrekken. Terwijl ik wachtte op mijn transfer, realiseerde ik me dat ik ondanks het toch wel drukke programma me een stuk beter voelde dan bij aankomst. Gezond en lekker eten, een mooie groene omgeving, de ontspannende massages en vriendelijke zorg laten je in een toestand van tevreden welbevinden terechtkomen. En daar draagt het super aardige personeel zeker aan bij! Van de buggy chauffeur tot de arts, iedereen was zo aardig en betrokken, het voelde als een grote familie! En dat is denk ik ook de reden dat bijna iedereen die in Kamalaya heeft verbleven ooit weer terug komt. Dus staat Kamalaya nog steeds op mijn bucketlist, maar dan een paar nachtjes langer voor de ultieme ontspanning! 

Met Talisman naar Kamalaya

En, enthousiast geworden over ontspannen verblijf bij Kamalaya? Aarzel dan niet om contact met Annelies op te nemen en zij helpt je graag met het samenstellen van een reis naar Thailand. Bel gerust op 088-7755900 of mail naar annelies annelies@talisman.nl.

 

Accommodatie uit dit reisverslag