Geplaatst op

A ustralië is zo’n bestemming die alles heeft wat je zoekt in een bestemming voor een afwisselende rondreis. Mooie steden? Sydney, Melbourne en Perth! Avontuur? Surfen aan de kust, toeren door de outback, hiken in het regenwoud! Wildlife? Koala’s en kangoeroes! Wijngebieden? Eindeloos! Strand? Het land kent talloze prachtige baaien en eilanden voor de kust! Onderwaterwereld? Great Barrier Reef of Ningaloo Reef met de walvishaaien! Ongerepte natuur? Tasmanië en de outback! Het land kent een enorme diversiteit en is een bestemming vol contrasten.

Begin in de laid-back en veelzijdige wereldstad Sydney met tal van mogelijkheden en uitstapjes, Australië ligt hier letterlijk aan je voeten. De vliegverbindingen zijn ideaal waardoor de stad tevens een goede uitvalsbasis is om de rest van het gigantische land te ontdekken. De stad kent verschillende wijken, elk met een andere charme, en tal van mooie stranden in de omgeving. Vanaf de haven nabij het centrum vaar je per boot naar Manly Beach en vanaf het water heb je het beste uitzicht over de skyline met de Harbour Bridge en het Opera House. Ga je iets verder per boot het water op, dan is de kans groot dat je walvissen spot. De beste tijd om deze reuzen te ontmoeten loopt van mei tot en met november. Let op dat het in de wintermaanden juli en augustus redelijk fris kan zijn! 

Iets buiten het centrum van Sydney ligt het welbekende Bondi Beach, tevens een mooi startpunt om de wandeling langs de kust te maken naar Coogee Beach. Deze wandeling is een echte aanrader, veel locals zie je ook wandelend door de stad. Ze gaan naar werk op de sportschoenen en eenmaal daar komen de nette schoenen uit de tas. De lunch wordt vaak buiten de deur genuttigd en er zijn dan ook veel gezellige koffie- en eettentjes te vinden. Wie niet veel tijd heeft in deze stad raad ik aan een fietstocht te maken met een gids. Vanaf vertrekpunt in de historische wijk The Rocks staan alle hoogtepunten op de route. Reis je met kinderen? Een surfles vanaf het beroemde Bondi Beach zullen ze niet snel vergeten! Park Hyatt Sydney is een garantie voor een fantastisch verblijf met uitzicht op het Opera House en de Sydney Harbour Bridge. Wauw!

Iets verder uit de stad, op circa twee uur rijden ten westen van Sydney, liggen de Blue Mountains. Dit door UNESCO tot werelderfgoed uitgeroepen gebied bestaat uit meer dan een miljoen hectare bos, diepe valleien, steile kliffen en uitgestrekte vlaktes. De Blue Mountains danken hun naam aan de fijne blauwe nevel boven de dichtbegroeide eucalyptus wouden. Deze blauwe nevel ontstaat door de weerkaatsing van eucalyptusolie in het zonlicht. Verspreid over het park bevinden zich een aantal geweldige uitzichtpunten waar de vergezichten over de valleien waanzinnig zijn! Ook bevinden zich in het gebied verschillende goed aangelegde wandelpaden waar je tijdens het wandelen wordt verwelkomd door allerlei soorten kleurrijke vogels.

Na bezoek aan Sydney en omgeving ga je op ontdekkingsreis naar andere delen van Australië. Graag gaan we het gesprek met je aan, om zo de wensen en voorkeuren door te nemen. Aan de hand van jullie wensen en budget stellen we dan de perfecte rondreis samen. Op onze website zie je vast een aantal suggesties, maar alles is mogelijk natuurlijk! Een stopover in Azië, met een mooi verblijf op het Indonesische eiland Bali, is een geweldige toevoeging. Op circa 30 kilometer vanaf de luchthaven ligt het exclusieve Nirjhara tussen de rijstvelden. Een mooie plek om te relaxen en de omgeving te verkennen. Deze accommodatie ligt op slechts enkele minuten van de vulkanische stranden en de beroemde Tanah Lot tempel

Ben je net zo enthousiast als ik over het veelzijdige Australië en/of kleurrijke Bali na het lezen van deze blog? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Bel naar 088-7755900 of mail naar Marloes@talisman.nl