Geplaatst op

E ven een paar dagen ertussenuit… daarmee begon het idee. Van een weekendje weg in Nederland, of misschien dan toch naar Parijs. Toen was ik nagenoeg zeker over een paar dagen Schotland en ineens stond er een vlucht geboekt naar Mallorca. Zo kan het blijkbaar gaan!

De zon en de Mediterrane sfeer lonkten en de voorpret kon beginnen. Al snel kwam ik erachter dat het eiland veel meer te bieden heeft dan de bekende drukke stranden en toeristische plaatsjes. Want die wilden wij zoveel mogelijk vermijden om zo het authentieke Mallorca te ontdekken. Bergachtige binnenlanden, idyllische baaien, charmante plaatsjes, lekker eten en schitterende accommodaties op acceptabele afstanden zijn de perfecte ingrediënten voor een paar dagen genieten. Nu nog uitvinden waar en hoe maar dat werd snel duidelijk. 

 

Op het verlanglijstje van Talisman stond al een prachtig hotel om te ontdekken in de hoofdstad Palma; Concepcio by Nobis. Ook zijn we natuurlijk bij Talisman al jarenlang wereldwijd bekend met de geweldige hotels van Belmond. De keuze was daarom al snel gemaakt om ook te verblijven in Belmond La Residencia. Twee nachten Concepcio by Nobis in Palma en twee nachten La Residencia in het binnenland… alle puzzelstukjes vielen op zijn plaats!

 

Bij een reis naar Mallorca denk je misschien niet gelijk aan een paar dagen verblijf in de hoofdstad Palma. Maar wat was dit leuk en verrassend! De kathedraal is indrukwekkend  en het naastgelegen paleis Almudaina een aanrader om te bezoeken. Het is heerlijk struinen door de smalle straatjes van het oude centrum met talloze terrasjes. Voor de ijsliefhebbers heb ik een ultieme tip voor de meest originele en een van de beste ijssalons die ik ooit hebt bezocht. Want er moet immers af en toe wel een rustpauze genomen worden en dit is een goed excuus! Concepcio bij Nobis is in één woord fantastisch. Een prachtig boetiekhotel met veel karakter en een pareltje in de stad. Het hotel is een voormalige zeepfabriek uit de 16e eeuw en de authentieke elementen zijn behouden en gecombineerd met chique design. Aan het ontbijt met vers gebakken brood denk ik nog met heimwee terug. Deze vakantie zat vol onverwachte wendingen waarvan ook weer eentje de eerste avond met het diner. Overtuigd waren wij op zoek naar een gezellig tapas restaurantje. Met uiteindelijk als uitkomst een diner in een knus Indiaas restaurant (Jonny’s Dhaba) waarvan ik, als jarenlange India specialist voor Talisman, de aantrekkingskracht toch echt niet van kon weerstaan. Even zat ik zowel in Spaanse sferen op Mallorca als weg te dromen in India. Wie had dat gedacht! Jonny, de eigenaar van het restaurant, vertelde mij over zijn geboorteplaats en de Gouden Tempel in Amritsar. In het restaurant werd de meest heerlijke Chai thee geserveerd. We denken nog vaak terug aan deze onvergetelijke avond!

 

Na twee nachten verblijf in Palma begon er een nieuw avontuur. Een prachtige autorit door de bergen stond op ons te wachten op weg naar Belmond La Residencia. Eerst nog even een bezoek aan kasteel Bellver aan de rand van de stad. Dit is een van de weinig ronde kastelen van Europa met een interessante historie. Met als bonus een prachtig uitzicht over Palma en omgeving. Vol verwachting arriveerden wij daarna in Belmond La Residencia en binnen een minuut werd ik verliefd op deze plek. Een verborgen oase waar je helemaal tot rust komt. Het hotel heeft een waanzinnig uitzicht over de bergachtige omgeving en het schilderachtige dorpje Deià. Het grote terrein met mooie tuinen, kleurrijke bloemen en eeuwenoude olijfbomen is al een bestemming op zich. Dan komen daar nog de aantrekkelijke zwembaden (maar liefst drie stuks zowel binnen als buiten), de spa met buitenjacuzzi, mooie kamers en geweldige restaurants bij. Samengevat: Een hotel waar je niet meer weg wilt en op wonderbaarlijke wijze je alles wat er nog meer te zien is op het eiland doet vergeten. Na de verleiding te hebben weerstaan om dan ook niet alle dagen in het hotel te blijven, vertrokken wij na het ontbijt om het eiland verder te verkennen. Aanraders zijn een bezoek aan het charmante havenplaatsje Cala Figuera in het zuidoosten en het pittoreske bergdorpje Valldemossa. In de hoogseizoen maanden zijn dit druk bezochte bezienswaardigheden. Maar in het laagseizoen kun je hier heerlijk struinen en wat uurtjes besteden. Ook de autorit door het gebergte Serra de Tramuntana is een beleving en de kustroutes met schitterende vergezichten een must see. ’s Avonds hebben wij de dag afgesloten met een voortreffelijk diner in het fine dining restaurant van Belmond La Residencia; El Olivo. Gevolgd door een toast met een glas Sangria op een heerlijke vakantie vol herinneringen op een knus terras in het dorpje Deià. 

 

Een perfecte mini escape en helemaal vol energie gingen wij weer terug naar huis. Een ervaring rijker en de ogen geopend hoe verrassend mooi Mallorca is!

 

Ben je enthousiast geworden na het lezen over mijn mini escape? Aarzel dan niet om contact met me op te nemen! Ik stel graag de ideale reis voor je samen. Een combinatie van verschillende accommodaties, of juist een heerlijke strandvakantie op één plek: alles is mogelijk. 

Bel me gerust op 088-7755900 of mail naar ingrid@talisman.nl