Geplaatst op

T alisman specialist Ingrid Hermans vertrok samen met haar twee dochters voor een goede week naar de Seychellen. Een druk programma, want ze bezocht verschillende Talisman resorts. Gelukkig was er ook voldoende tijd voor ontspanning.

Onderweg naar het paradijs

Dit is zo bijzonder, een hele andere manier van reizen! Normaal gesproken ben je al weken aan het uitkijken naar het moment van je reis maar nu was het spannend tot de avond voor vertrek... zijn we alle drie negatief getest?

Gelukkig had ik voor vertrek genoeg te doen bij Talisman, met veel reizigers die een reis boeken en ook daadwerkelijk kunnen gaan. Fijn om te zien dat er weer meer mogelijk is. Ook voor ons dus, want we vertrekken naar de Seychellen!

Het was rustig onderweg, en ook op Schiphol zelf is het uitgestorven. Dus maar even een Starbucks, voor we boarden.

Om 14.40 uur zijn we vertrokken met Etihad naar Abu Dhabi, een vlucht van zes uur. Er zaten erg weinig passagiers aan boord en we zaten heerlijk ruim ieder in een rijtje van drie stoelen. Om 01.15 uur vertrok de vlucht van Abu Dhabi naar de Seychellen. Deze vlucht duurt 4,5 uur.

 

Welkom op de Seychellen!

Bij aankomst op de Seychellen worden we welkom geheten door Lucy van Masons travel, onze contactpersoon van Talisman. We krijgen een lekker drankje en een koude handdoek. Ik geef Lucy wat Nederlandse souvenirs zoals stroopwafels, speculaas en boterkoekjes om uit te delen op hun kantoor. Dan staat mr. Sandy klaar van Fregate om ons naar de transfer te brengen. Floor en Maud denken dan nog dat we met de boot gaan. We worden echter naar Zil Air gebracht,het vertrekpunt voor helikopters... Wat een verrassing zeg!!! Een hele aardige dame ontvangt ons en legt de procedure uit. In de helikopter raken we in gesprek met een Pools stel. Heel aardig, ze gaan op excursie naar La Digue. Ze verblijven in het Doubletree Hilton op Mahé. We vliegen in twintig minuten naar Fregate... wat een bijzondere ervaring zeg.. wat hebben we genoten. 

 

 

Fregate Island

Op Fregate aangekomen staat een heel team klaar om ons te ontvangen. We krijgen een heerlijk drankje en weer een koud handdoekje en vervolgens een korte uitleg over het resort. Daarna brengt Mr. Thushantha ons met de buggy naar de villa. Er zijn maar zestien villa’s op het eiland en wij verblijven in villa 14. Dit is een One Bedroom Villa en er staat van alles voor ons klaar; een welcome note, een fruitschaal, drie kokosnoten, drie waterflessen. Er liggen lekkere broodjes, een verse fruitsalade, een gevulde minibar, etc... we hebben afgesproken dat we over een half uurtje gaan ontbijten dus dan komt Mr. Thushantha, onze privé butler, ons ophalen. 

 

Rondleiding over Fregate Island

Na het ontbijt krijgen we een rondleiding op het eiland, en ik blijf me verbazen. Het is zo’n onvoorstelbaar mooi en bijzonder eiland. Ik heb nog nooit zoiets gezien. Ik snap nu waarom ze dit ‘mini Galapagos’ noemen. Overal waar je kijkt zie je reuze schildpadden lopen en er vliegen ontelbare vogels rond, onbeschrijfelijk mooi! Het is echt een resort voor de natuur liefhebber, dus verwacht hier geen modern en strak interieur.

Er lopen hier wel minimaal 3.000 land schildpadden rond, eigenlijk denken ze dat het er nog veel meer zijn. In het seizoen komen ook zeeschildpadden hier hun eitjes leggen, vooral in november. Ongeveer twee maanden later komen ze uit. 

Het eiland is klein, ongeveer twee bij twee kilometer, maar heeft wel zeven stranden en een haventje waar je een duikcentrum kunt vinden. Je kan van alle strandjes een privé strandje maken: Er hangt een bordje wat je om moet draaien met bezet wanneer je hier naar het strand gaat. Kan je voorstellen; het mooiste strand ter wereld helemaal voor jezelf? Anse Victorin is namelijk door The Times of London uitgeroepen tot ‘The World’s Best Beach’!

Alle zestien villa’s zijn gelegen op rotsen en hebben uitzicht op zee. Ruimtegebrek heb je hier niet, de villa’s hebben ‘slechts’ een afmeting van minimaal 400m2! En alsof dat nog niet genoeg is, hebben alle villa’s ook een eigen zwembad en een jacuzzi. Als je het mij vraagt dan is villa nr. 3 de allermooiste. Deze ligt namelijk het dichts bij zee. Overigens is het niet echt aan te raden om baantjes te gaan trekken in de zee, want de stroming is erg sterk.

We ontmoeten James, en dat is niet onze gids, maar de vriendelijkste schildpad van het eiland! Leuk feitje is dat de schildpadden op het lager gelegen gedeelte groter zijn dan de schildpadden die hoger op het eiland leven. Deze schildpadden eten namelijk meer gras. 

De rondleiding neemt de hele ochtend in beslag, wat hebben we veel gezien! We besluiten om even wat te ontspannen, voor we gaan lunchen. We vallen echter in slaap en slaan de lunch over…. de reis was toch vermoeiender dan we dachten. 

Om 18:30 schuiven we aan bij Chef Pat voor het diner. Hij heeft heerlijke Thaise gerechten voor ons gemaakt, en we genieten! Na het diner keren we terug naar onze villa en springen we ons bed in. We vallen alledrie al snel in slaap. 

 


Paradijselijke dag

Ik ben al vroeg wakker en geniet van de geluiden van de vogels, de golven en van het geruis van de bladeren. Dan maak ik Floor en Maud wakker, om te gaan ontbijten. De temperatuur stijgt snel en dus springen we na het ontbijt ons zwembad in om af te koelen. Om half twee worden we verwacht bij Anse Victorin voor een picknick lunch. Een lunch op het mooiste strand ter wereld! Wat voelen we ons bevoorrecht. 

 In de avond dineren we in Plantation House. Onderweg hier naartoe rijden we langs de airstrip waar inmiddels tientallen schildpadden zich hebben verzameld om lekker van het gras te eten... een fantastisch gezicht!! 

Leuk om te weten is dat de crew van Fregate voor de gasten iedere avond iets anders bedenkt. Zo eet je zelden twee keer op dezelfde plek (tenzij je heel graag terug wilt) en proef je ook nooit hetzelfde gerecht twee keer (tenzij, alweer, je dit zelf wilt!) 

We arriveren met de buggy bij het restaurant, en worden verrast met een prachtige rij lantaarntjes die ons naar onze tafel leiden. De chef komt uitleggen dat we vanavond Creools gaan eten en we krijgen een gigantische hoeveelheid bordjes en kommetjes op tafel. En echt, we hebben alles geproefd maar nog steeds leek het alsof er nauwelijks van gegeten was! We sluiten af met een heerlijke combinatie van kokos en banaan, ijs en cocos noga. 

 

Food, Food, Food….en strand 

We ontbijten vandaag in het Tree House. Wat een super lokatie. We gaan met de buggy en rijden verkeerd ... uiteindelijk komen we aan bij een grote boom en lopen via de trap naar boven. Daar staat Thushantha al klaar met ons ontbijt! Alweer zo’n heerlijke selectie van lekkernijen… Maar goed dat het dieet thuis is gebleven! In de middag wordt een heerlijke Italiaanse lunch geserveerd en ik heb nog nooit zo’n lekkere zeevruchten risotto gehad. Na de lunch rijden we naar Anse Maquereau en draaien we het bordje om. Zo, nu hebben we het hele strand voor onszelf! Het is een hele klim naar beneden maar het is weer de moeite waard. Er staat een ligbed, handdoeken en een koelbox met koude drankjes klaar. Als we zijn uitgestrand, springen we voor de verandering lekker in ons eigen zwembad. En dan besluiten we nog even wat actiefs te doen, voor we weer aanschuiven voor het diner! We wandelen naar Mont Signal en klimmen naar het hoogste punt van het eiland. Boven zijn allemaal granietrotsen en een prachtig uitzicht. En zelfs hier worden we bediend van eten en drinken. 

Vanavond dineren we bij Bambu beach. BBQ is het thema vanavond. Vooraf krijgen we een seafood chowder en daarna allerlei lekkers van de barbecue. Als toetje een heerlijke aardbeien tiramisu. Dit was ons laatste avondmaal op Fregate. Toch wel een beetje bedroefd nemen we afscheid van de chef.

 


Six Senses

Voor we naar ons volgende eiland gaan, brengen we samen met de conservation manager nog een bezoek aan de Tortoise Sanctuary. Hier vangen ze de baby schildpadden op die ze vinden op het eiland. Ze verblijven hier tot ze ongeveer 30 centimeter lang zijn en worden gevoerd.  Je kunt deze schildpadden adopteren dan schrijven ze een naam op het schild en krijg je ieder half jaar een update van de groei van ‘jouw’ schildpad. Je kunt ook een boom of koraal adopteren, zo steun je Fregate Island. We wandelen over de Pirates Trail en nemen afscheid van James. Ondertussen wordt ons veel verteld over de geschiedenis van het eiland, en horen we dat hier piraten hebben gewoond! Het is werkelijk een paradijs hier met al die wildernis, prachtige bomen, schildpadden en talloze vogels die om je heen vliegen…

We ontbijten, pakken onze koffers en stappen op de boot naar Six Senses Zil Pasyon. Maar niet voordat onze temperatuur wordt gemeten. Ook bij aankomst krijgen we een thermometer op ons hoofd. Na aankomst op Felicité worden we welkom geheten door de General Manager en zijn team. Garry, onze GEM (guest experience maker), zorgt er deze twee dagen voor dat het ons aan niets ontbreekt.

We verblijven in een Panoramic Pool Villa en die doet de naam eer aan; wat een schitterend uitzicht! Een heerlijke fles bubbels staat koud, samen met kokoswater en wat lekkers! 

 

Rondleiding over Felicité 

Om 14:00 haalt Garry ons op voor een eilandtour over het op vijf-na grootste eiland van de Seychellen; Felicité. Er zijn hier twee stranden, een kidsclub, twee restaurants, bars, zwembad en - natuurlijk - een Six Senses Spa. De dertig villa’s zijn verdeeld over de Sunrise en Sunset kant en komen in verschillende categorieën. Ook zijn er 4 residenties met meerdere slaapkamers, twee zijn er verkocht en twee verhuren ze zelf. 

We stoppen bij de moestuin en krijgen uitleg van Matheo. Om 19.00 worden we opgehaald voor het diner. Ik maak het niet te laat vanavond, want de wekker gaat morgen al vroeg! 

 


Natuur en strand

Om 07:15 word ik in alle vroegte opgehaald voor een wandeling naar het hoogste punt van het eiland. De meiden slapen nog en ik geniet van een kop koffie en wat vers fruit voor ik naar het startpunt wordt gebracht. We zijn met zijn zessen, en lopen 2,5 uur door prachtige natuur. De tocht is geweldig mooi. Gelukkig staat er veel wind en valt de warmte mee. En ook geen muggen te bekennen. We zien wel veel spinnen onderweg. Gelukkig loopt de gids met een stok voorop en wanneer hij een web ziet dan probeert hij voorzichtig met de stok het web naar de zijkant te verplaatsen. Overal zien we van die enorme granietrotsen... prachtig. We zien ook vanille struiken onderweg, kruidnagel en veel plantensoorten die geneeskundige krachten hebben. Op het hoogste punt zien we alle inner eilanden van de Seychellen. Wat een prachtig uitzicht!! Op de weg terug zien we de Coco de Mer. De beschermde mega cocosnoot in de vorm van vrouwenbillen. Na afloop halen we Floor en Maud op en worden we naar het restaurant gebracht voor ons ontbijt. Wauw, ik heb honger!  

De rest van de dag luieren we op het strand, in ons zwembad en genieten we gewoon van de ontspannen sfeer op het eiland. 

 


Anantara Maia

We vertrekken vandaag naar Mahé, het hoofdeiland. Na het ontbijt checken we uit en om 11.00 uur vertrekt de helikopter van Six Senses naar Maia. Het is ongeveer 25 minuten vliegen. Wat een ervaring... geweldig!!! En het scheelt enorm in reistijd, ook fijn. Bij aankomst worden we hartelijk ontvangen door de general manager en team. Buddhi brengt ons met de buggy naar onze villa 202. Prachtig wederom.... wat een uitzicht.. het is vandaag bewolkt en er staat veel wind. Heerlijk! 

Het Anantara Maia heeft 30 villa’s, allemaal met zwembad en dezelfde inrichting. Alleen de locatie maakt het verschil. Het zijn allemaal one-bedroom villa’s. Ook erg prettig: je verblijft hier op basis van all inclusive, een exclusieve all inclusive. Je kunt op elk tijdstip eten en ook waar je maar wilt. Het personeel hier is uiterst vriendelijk, dat valt echt op. Na de rondleiding gaan we lunchen, daarna ontspannen we wat in onze eigen villa en om 17.45 uur worden we opgehaald om de zonsondergang te zien. Prachtig...Ze hebben een tafeltje klaargemaakt speciaal voor ons bij het strand, echt genieten hier! 

 


Four Seasons Desroches

Om 07.45 worden we opgehaald door Steven, de chauffeur van Masons travel. Lionel en Buddhi zwaaien ons uit.We vinden het jammer om te gaan, maar we hebben ook erg veel zin in ons nieuwe avontuur! Het is ongeveer een half uur rijden naar de luchthaven van Mahé. Hier doen we eerst onze PCR test voor de terugreis naar Nederland. Dan hebben we dat alvast gehad. 

We wachten in de Payanke lounge waar we iets kunnen drinken en iets lekkers krijgen. Four Seasons heeft dit voor ons geregeld. We vliegen om 10.30 uur met een vliegtuigje van IDC Aviation (14 zitplaatsen) dus niet met Air Seychelles. De reistijd is 35 minuten. Prima, rustige vlucht, het lijkt een beetje op een watervliegtuig. Bij aankomst komt de General Manager snel even kennismaken, en daarna mogen we met Katarina mee. Zij werkt hier al drie jaar.  Het eiland is 5 kilometer lang. Het is een vlak eiland, erg groen maar geen bergen. Er is een gym, tennis, kidsclub, watersportcenter en een spa. Bij onze wederom perfecte Villa staan drie fietsen klaar. It’s all in the details!  

Met krijt schrijven we onze namen op het bordje op de fiets. Zo weten we precies welke fiets van wie is. Dan fietsen Maud en ik naar het watersportcentrum, de dames willen namelijk graag suppen. We kunnen dat op elk strand doen, de boards liggen klaar. Terwijl Maud en Floor op het water staan, krijg ik een rondleiding over het resort.  

 


Last day in Paradise

Vandaag is alweer onze laatste dag op de Seychellen, wat is de tijd gevlogen. Het regent even, echt maar twee minuten, en dan breekt de zon weer door. Het ontbijt is hier ook weer uitstekend voor elkaar. Na het ontbijt gaan we naar het strand bij het restaurant, maar dat valt een beetje tegen. Gelukkig zijn er nog heel veel andere strandjes, die wel schitterend zijn. Leuk ook is dat je bij het restaurant iedere dag kon zien welk strand de beste condities had. Vervolgens kan je met je eigen fiets naar het strand toe. Of je belt een buggy, als je geen zin hebt om te trappen. 

Tot 12:30 blijven we bij de villa en zwemmen we hier en dan worden we opgehaald voor een picknick op het strand. Wauw, dit is echt een Seychellen strand: hagelwit strand en een helderblauwe zee. We genieten zo van ons laatste dagje hier !!! We worden erg verwend met de picknick. Floor en Maud gaan hier samen suppen, ze hebben het te pakken. Terwijl we zwemmen zien we manta rays onder ons door het water glijden. Fenomenaal.  

Ook hier brengen we een bezoek aan de tortoise sanctuary, hier leven 53 landschildpadden. Ze krijgen om 15.00 eten. Wanneer ze groot genoeg zijn worden ze vrijgelaten. We maken ook kennis met George, de oudste schildpad van het eiland. George is 108 jaar oud! 

Na een drankje in de bar gaan we naar de andere strandjes van Desroches, en we zien zeeschildpadden! Om 18.00 gaan we naar Lighthouse om te gaan genieten van de zonsondergang maar we zijn te laat, de zon is al onder. Gelukkig kunnen we lekker blijven zitten, want we gaan hier vanavond ook dineren. Het schijnt dat ze hier hele lekkere sushi hebben. Nou dat gaan we proberen dan... Het was inderdaad heerlijk!

Wat was dit een topweek!! Zo fijn, en wat een fantastische plekken hebben we gezien. Na het ontbijt checken we uit en worden we naar de airstrip gebracht. Het vliegtuig uit Mahé is net geland. En daar zie ik twee reizigers voor wie ik een reis heb mogen ontwerpen. Ik maak snel een praatje met ze en wens ze een hele fijne vakantie, toch bijzonder. 

Dan moeten we instappen en vliegen we in ca 35 minuten terug naar Mahé. Er staat iemand van Masons klaar om ons naar Hilton Northolme te brengen want hier gaan we lekker lunchen. En daarna hebben we een dagkamer in Carana Beach Hotel.  We proberen wat te slapen, om 19:00 dineren we en om 20.45 worden we opgehaald om naar de luchthaven te gaan. We vliegen terug naar Nederland en kijken terug op een reis die we nooit meer zullen vergeten. 

 


Accommodaties in dit artikel