Geplaatst op

P uerto Natales, een klein en compact stadje waar je de sfeer van de eerste ontdekkingsreizigers nog kan voelen door de aanwezigheid van de mensen die hier hun hedendaagse ontdekkingstocht starten. Direct gelegen aan één van de vele kristalheldere fjorden en met grillig tegen de blauwe hemel afstekende Patagonische bergen geeft Puerto Natales je direct het gevoel dat je aan het eind van de wereld bent.

In Patagonië krijg je vier seizoenen in één dag

Ver onder de 50e breedtegraad verblijf je op een het enige stuk land dat er in de omtrek van de wereld te vinden is. Ja de ‘Furious 50’s’, welke bij zeezeilers gekend is voor de onstuimige westenwind, is hier dagelijks aanwezig. Toch ervaren we hier vooral wat de lokale mensen ons steeds zeggen, in Patagonië krijg je 4 seizoenen in één dag. Het schitterende goudgele licht dat de herfstzon brengt is prachtig.

We zijn geland in Punta Arenas, de zuidelijkste stad van Chili, vanwaar we onze droomreis door dit bijzondere land voortzetten. Op het vliegveld worden we opgewacht door Gustav en hij brengt ons veilig naar Puerto Natales. We merken direct het enorme verschil in temperatuur en de kleding die we bij ons hebben blijkt niet voldoende warm te zijn voor deze tijd van het jaar. Juist, de herfst is net begonnen. Puerto Natales is de uitvalsbasis voor alle trekkings en tours naar Torres del Paine. Dus naast het aanschaffen van warme jassen, handschoenen en een muts, vind je hier diverse winkels die trekkinggear verkopen en verhuren. Tenten, slaapzakken, gaspitten, voedsel voor onderweg... Je vindt het hier.

Maar je vindt hier ook die gezellige cafeetjes waar je geniet van gebak, koffie en fantastisch ijs. En ook is het gezellig om tegen de avond door het centrum van Puerto Natales te wandelen. Het is er levendig en we hebben verschillende verrassende restaurantjes ontdekt. ‘Mesita Grande’, waarvan de spaanse naam verklapt dat je bij andere mensen aan een lange tafel aanschuift en pasta’s of pizza’s kunt eten. Een restaurant om zeker te bezoeken is Afrigonia, de Afrikaanse keuken maakt gebruik van de producten uit Patagonië. Verrassende smaken op je bord verzekerd!

Deze dagen hebben we ons verdiept in de tours en tochten die we willen maken en volgende week beginnen we met een boottocht naar twee gletsjers die uit komen in het fjord waar Puerto Natales aan ligt. Dat zal erg indrukwekkend worden, alleen al afgaand op de mooie beelden die we hier, vanaf de kant, al op ons hebben laten inwerken...

Bekijk hier de video van de start van ons Patagonië avontuur:Wil je nog meer reisinspiratie? Check dan het youtube kanaal van Talisman.
 
Geniet van je dag, volg je droom en tot volgende week in Patagonië! Adios!
 
Tino & Angela,
Dutch Nomad Couple