Eilanden… ze komen in alle soorten en maten. En in dit artikel inspireren we je graag, maar dan wel over de tropische eilanden. Eilanden met lange, witte zandstranden. En waar de zon altijd lijkt te schijnen. Waar je op je wenken bediend wordt, en waar de onderwaterwereld lonkend aan je voeten ligt. Want zeg nou zelf, nu de herfst in Nederland lijkt te zijn ingetreden hebben we toch nóg meer behoefte aan zon, zee en zand? We vertellen je graag meer over onze favoriete eilanden, en je leest gelijk wanneer je het beste kunt reizen.

 

Ben je op zoek naar een fijne eilandbestemming voor de herfstvakantie, de kerstvakantie, voorjaarsvakantie of zomervakantie? Onze specialisten denken graag met je mee en ontwerpen de perfecte vakantie. En ook als je dat eilandgevoel niet ziet zitten, en juist op zoek bent naar een avontuurlijke rondreis; we zitten boordevol kennis en inspiratie! Neem daarom geheel vrijblijvend contact met ons op. We horen graag je wensen, zodat we jouw ideale strandvakantie of avontuurlijke rondreis kunnen uitstippelen! 

 

Seychellen

Op de Seychellen vind je niet alleen prachtige stranden en een kalme oceaan. Deze eilandengroep blinkt uit in de ongerepte natuur, de verlaten baaitjes en het bijzondere wildlife. Talisman specialist Ingrid Hermans: “Op Fregate island liepen meer dan 3.000 landschildpadden rond. En zoveel vogels! Ze noemen dit eiland niet voor niets een mini Galapagos. Zoveel natuurpracht heb ik nog nooit ervaren. Uniek!”

Wanneer: Een reis naar de Seychellen maak je het beste in april, mei, oktober of november.
Trek je je weinig aan van een kort buitje, dan is het laagseizoen ook een perfecte reisperiode! We adviseren je graag.

Talisman specialist Ingrid geeft je graag meer informatie. 
Mail Ingrid

Mauritius

In tegenstelling tot de Seychellen, bestaat Mauritius uit 'slechts' 1 eiland. Mauritius is een bestemming die gemakkelijk te bereizen is, en wordt ook vaak met een safari in Afrika gecombineerd. 
Het hele eiland is omsingeld door een koraalrif waardoor de zee over het algemeen erg rustig is. Mauritius kent verschillende gebieden. Aan de noordkust vind je het plaatsje Grand Baie en veel kleine baaitjes. De oostkust is een walhalla voor liefhebbers van snorkelen en duiken en hier vind je een aantal exclusieve resorts zoals het One & Only en Le Prince Maurice. De westkust ligt beschermd, de grote bergrug houdt veel regen en wind tegen. 

Wanneer: Reizen naar Mauritius kan eigenlijk het hele jaar door. De periode december tot maart is de beste periode voor duikers, maar kent ook de meeste tropische stormen. 

Talisman specialist Martine geeft je graag meer informatie.
Mail Martine​​​​​​​

 

Malediven

De Malediven is een echte droombestemming. Waar deze eerst voornamelijk populair was onder honeymooners, weten nu ook steeds meer families de verlaten strandjes en luxe villa's te vinden. Wat je ook uitkiest; je hebt gegarandeerd een paradijselijke strandvakantie. De Talisman specialisten hebben bijna alle luxe resorts op de Malediven bezocht (hey, someone's gotta do it!) en matchen je zonder moeite met het best passende resort. Barefoot luxury? Dan ga je naar Six Senses Laamu. Zien en gezien worden? Cheval Blanc is een perfecte plek voor jullie! Liefhebber van wellness? Joali biedt een geweldige spa met heel veel behandelingen! 

Wanneer: De beste reistijd voor de Malediven is december t/m april. Er is dan weinig wind, en de zee is rustig. 
De temperatuur is hier het hele jaar door aangenaam, maar van mei t/m oktober heb je hier de zuidwest moesson, die voor aardig wat buien zorgt. 

Talisman specialist Karin geeft je graag meer informatie.
Mail Karin

 

Indonesië

Indonesie telt maar liefst 17.508 eilanden. De bekendste eilanden van Indonesië zijn natuurlijk Java, Bali en Lombok. Maar er zijn nog zoveel andere, kleinere eilandjes! Logistiek zijn deze kleine, verborgen eilandjes wat lastiger, maar daar heb je je Talisman specialist voor natuurlijk. Kleine eilandjes, paradijsjes waar je het strand met niemand anders hoeft te delen. 

Wanneer: De beste reistijd voor Indonesie is mei t/m oktober. Raja Ampat is een paradijs voor duikers en snorkelaars en kent een goede periode van januarti tot april en in oktober.