Geplaatst op

S oms kan je zo erg naar iets uitkijken dat het bijna alleen maar tegen kan vallen als je er eenmaal bent. De Malediven: ik had er al veel over gehoord, over gelezen, over geschreven. Een echte Talisman bestemming, geliefd onder onze specialisten en de reizigers. Afgelopen april besloot ik samen met mijn man en dochter te gaan kijken ‘what it’s all about’. Eindelijk, want dit wilde ik al heel lang.

We genieten buiten van bubbels en bommetjes in het kristalheldere water. Zwemt daar nou een schildpad voorbij? Ja hoor!

En viel het tegen? No way! Het was alles wat we verwacht hadden, en meer. Een korte vlucht bracht ons van Colombo in Sri Lanka (lees hier ons reisverslag over Sri Lanka) naar Malé, de internationale luchthaven van de Malediven. Vanaf daar nog een vlucht en een boottocht naar Six Senses Laamu. We kozen expres voor Six Senses vanwege de ligging (ver van de drukte, met een huisrif en geen andere resorts in de hele atol) en de filosofie. Een stukje van de wereld zo mooi als de Malediven, dat moet je namelijk beschermen. Niet alle resorts zijn daar erg druk mee, maar Six Senses wel. En de manier waarop ze dit doen zonder compromissen te maken op luxe is een knap kunstje. 

 

 

Zodra de speedboat dichterbij het resort komt, zien we de overwatervilla’s al. En dan ontwaren we wat silhouetten in de verte. Verrek, zowat het voltallige personeel staat te zwaaien. Wat een welkom! Mila is onze GEM – een soort van butler die ervoor zorgt dat het ons aan niets ontbreekt. Een korte rondleiding en we komen bij onze overwatervilla aan. Op het einde van de ‘jetty’, met eigen zwembad en fietsen met onze initialen voor de deur. Vanuit de villa zien we niets dan oceaan. Ik plons gelijk het water in, zo vanaf ons terras. Dochterlief slaapt binnen, wij genieten buiten van champagne en bommetjes in het kristalheldere water. Zwemt daar nou een schildpad voorbij? Ja hoor!

 

 

Waar we ook komen, het personeel is oprecht vriendelijk. We genieten iedere dag van een ontbijt boven het water, de chef maakt pannenkoeken in de vorm van een schildpad voor de kinderen en wij kiezen uit verse sapjes en gezonde (en minder gezonde) gerechten. Lunchen doen we bijna iedere dag in Sip Sip, een fijne plek op het strand bij het zwembad. En dineren….. dat hebben we iedere avond op een andere locatie mogen doen. Sushi in het Japanse restaurant, geweldige vegetarische gerechten in het biologische restaurant boven de moestuin (er wordt ook vlees en vis geserveerd), een internationale keuken in Longitude, het hoofdrestaurant en een echte Malediven barbecue op het strand. Ongelooflijk hoe de kwaliteit hier zo constant en consistent is. We genieten met volle teugen!

 

 

We gaan met Megan, de sustainability manager, mee om een kijkje achter de schermen te nemen. Hoe werkt dat nou, een duurzaam resort op een klein onbewoond eiland? Megan laat ons zien hoe het zeewater wordt gefilterd om zo te kunnen voorzien in de waterbehoeften van de gasten. Het Six Senses Laamu wil in 2022 volledig plastic-vrij zijn en is daar serieus mee bezig. En als je meer wilt leren over upcycelen dan moet je hier een kijkje gaan nemen, ze maken er een kunst van. Een geweldige tocht, die overigens voor alle Talisman reizigers vanaf nu op privé basis wordt uitgevoerd. We kunnen het van harte aanraden!

 

 

We snorkelen wat af en hangen lange tijd boven het huis rif vlak voor het restaurant. Een introductie van de biologen en we kunnen zelf op pad. Natuurlijk slaan we een uitstekende behandeling in de spa niet over en gaan we op zoek naar dolfijnen tijdens een cruise bij zonsondergang. Mila is iedere dag op het juiste moment aanwezig om ons te assisteren bij onze dagindeling. Die vooral bestaat uit zo min mogelijk doen en dat kan Mila als de beste managen voor ons. Wat zal dat tegenvallen straks als we weer thuis zijn!  

 

 

Na vijf dagen, waarin het resort ons hart heeft gestolen en we niets liever willen dan blijven, is het tijd om de koffers te pakken. Alweer zo’n geweldig detail; het Six Senses Laamu biedt aan om tegen een sterk gereduceerd tarief de was voor je te doen op de voorlaatste dag van je verblijf. Zodat je met een schone koffer naar huis gaat, en je thuis nog wat langer kan nagenieten van de vakantie vibe. Geniaal, vinden wij. En precies dat soort kleine gebaren zorgen ervoor dat verwachtingen worden overtroffen. We stappen aan boord van de boot. Met schone koffers en een leeg hoofd. We moeten onze schoenen weer aan doen, na zes dagen op blote voeten rondgelopen te hebben. Dat voelt raar! Terwijl de crew steeds kleiner wordt strikken we onze veters. Een laatste zwaai, en we beginnen aan onze weg terug naar huis. ​