Geplaatst op

I ngrid vertrok vorige week op reis. Eerst waren de Malediven aan de beurt, daarna volgt Sri Lanka. Haar verhalen en ervaringen vanuit de Malediven tekende zij vast op in de Talisman Travelogue: "De Malediven... ik ben er!!! Wat is het mooi hier. Ik heb al heel veel schitterende plekken op de wereld gezien, maar na nog geen 24 uur op de Malediven doorgebracht te hebben is het voor mij al duidelijk: dit is een paradijs!"

Ik heb in mijn Talisman carrière al behoorlijk wat mooie plekken gezien maar hier word ik toch even stil van.

De vlucht begon al goed. Emirates is een hele fijne airline en de aansluiting is perfect. Iets meer dan zes uur naar Dubai en dan na een korte overstap nog ongeveer vier uur naar Malé. Goed te doen.
Na aankomst ga ik gelijk door naar het One & Only Resort. In welk resort je ook verblijft, transfers gaan hier in stijl met de speedboot of zeevliegtuig. Het One & Only Resort is top! Het resort heeft een moderne stijl en biedt veel faciliteiten. Onder de indruk was ik van de restaurants. Botanica restaurant ligt in een mooie tuin en is heel romantisch met lantaarns in de palmbomen. In het bekende Japanse restaurant (een van de beste op de Malediven) maakt de chef tepanyaki aan je privé tafel. Terwijl je uitzicht hebt op de zonsondergang en de zee... Voor gezinnen is het resort ook een perfecte keuze vanwege de gezellige kidsclub en activiteiten.

Na de lunch vertrek ik per speedboot naar Gili Lankanfushi. Dit resort behoorde tot twee jaar geleden tot de Soneva Resorts. Ik heb in mijn Talisman carrière al behoorlijk wat mooie plekken gezien maar hier word ik toch even stil van. De blauwe zee, het bounty strand en de watervilla’s in Crusoë stijl… Ik ben op slag verliefd. Net als bij The One & Only zijn hier voor de gasten fietsen op het terrein. Super leuk om met je fiets op deze mini eilandjes te verplaatsen tussen je villa en de faciliteiten. Overigens liggen alle resorts die ik heb bezocht en nog ga bezoeken op hun eigen eiland. Met allemaal een eigen huisrif. Natuurlijk zijn er wel verschillen, maar bij ieder resort is het mogelijk om vanaf het strand of vanuit je watervilla te snorkelen. Het is ongelooflijk wat een prachtige vissen hier te zien zijn. Zelfs zonder te snorkelen zie je ze al zwemmen. Roggen, rifhaaien en ontelbare gekleurde vissen in alle soorten en maten. In de spa van Gili Lankanfushi kijk je tijdens het liggen op de massagetafel door de glazen vloer in zee en zwemmen de vissen onder je voorbij. Waar ter wereld is dat mogelijk! Ik overnacht in Gili Lankanfushi en verheug me nu al op morgen.

De dagen vliegen voorbij... inmiddels ben ik alweer een dag op Sri Lanka. Na drie waanzinnige dagen op de Malediven. De resorts waren allemaal prachtig. Met als afsluiter een bezoek aan Cheval Blanc. Dit resort maakt deel uit van de prestigieuze LVMH brand. Het resort ligt op het een na noordelijkste eiland van de Malediven en is alleen bereikbaar per watervliegtuig. Dit is een onvergetelijke ervaring. Schitterend om al die blauw omringde atollen vanuit de lucht te zien. Het resort behoort tot de absolute top in de wereld. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Gili Lankanfushi waar het sleutelwoord bare foot luxury is, biedt het Cheval Blanc een modern concept met veel kunst en een chique sfeer. Ik heb dus echt het beste voor het laatst bewaard en vertel u er graag alles over als ik weer terug ben.

Meer informatie over de Malediven?
Neem contact op met Ingrid via ingrid@talisman.nl of bel ons op 088-7755900.