Geplaatst op

D rie weken terug kwamen we aan in Santiago, nauwelijks verwachtingen en vooral aan het bedenken hoe we ‘de rest’ van Chili zouden gaan ontdekken. Daarbinnen was Santiago in eerste instantie vooral een goede uitvalsbasis.

De stad heeft ons een eerste beeld gegeven van de cultuur van de Chilenen. Het genieten van het leven toont zich in vele vormen.

Na deze drie weken kunnen we concluderen dat deze stad ons in veel opzichten verrast heeft. De historie van de stad, de prachtige oude en authentieke wijkjes maar zeker ook het moderne en Europees aanvoelende deel heeft indruk gemaakt.

De stad heeft ons een eerste beeld gegeven van de cultuur van de Chilenen. Zo vinden ze lunch de belangrijkste maaltijd van de dag en nemen daar uitgebreid de tijd voor. Het genieten van het leven toont zich in vele vormen, overal terrassen en parken waar mensen de passie voor elkaar delen, verrassende restaurants en veel muzikanten, artiesten en kunstenaars die op straat hun kwaliteiten laten zien.

Voordat we naar Patagonië afreizen, verblijven we een aantal dagen in één van die hotels waar je jezelf gelijk thuis voelt. 
Casa Bueras is gevestigd in een prachtig oud pand met zo’n geweldige granieten trap, een zacht krakende houten vloer welke in visgraat motief over de hele eerste verdieping te vinden is en waar je fantastisch kunt ontspannen in de rustige tuin.
Even ontsnappen aan de drukte en hectiek van de stad.

Dit vinden we heerlijke momenten, we krijgen dan altijd het vakantiegevoel, even niets te moeten, gewoon genieten en jezelf verwennen met een heerlijk ontbijt of afternoon tea dat iedere dag voor je klaar staat.

Een mooi moment om ons te verdiepen in onze volgende bestemming, Patagonië. Het uiterste zuiden van Chili aan het eind van de wereld. Vanuit Santiago vliegen we naar Punta Arenas en zullen van daaruit richting Puerto Natales en het Natoinale park Torres del Paine reizen. Een paar weken in overweldigende en ongerepte natuur, althans dat is wat de Rough Guide en de reisverhalen van Talisman ons vertellen!

Bekijk hier de video van onze laatste week in Santiago:Wil je nog meer reisinspiratie? Check dan het youtube kanaal van Talisman.
 
Geniet van je dag, volg je droom en tot volgende week in Patagonië! Adios!
 
Tino & Angela,
Dutch Nomad Couple