Het maken van de vakantieplannen is misschien wel het allerleukste van de vakantievoorpret. Uzelf verdiepen in de verschillende bestemmingen en mogelijkheden, het contact met de Talisman specialist die u voorziet van inspiratie en uiteindelijk natuurlijk het boeken van de reis. Daarna breekt er een nieuw hoofdstuk van voorpret aan en kunt u zich gaan inlezen op de bestemming en voorbereiden op de reis. Als reisspecialist staan wij u graag in ieder stadium met raad en daad bij.

Waar gaat uw vakantie naartoe? Zoekt u nog reisinspiratie? Hieronder ziet u de Talisman Reiskalender. Natuurlijk is er nog veel meer mogelijk, dus staat uw bestemming er in uw maand van vertrek niet tussen neem dan gerust contact met ons op want we hebben nog veel meer ideeën! Bent u specifiek op zoek naar een mooie bestemming voor de zomervakantie? Neem dan eens een kijkje op onze Zomervakantie inspiratie pagina! Op deze pagina vindt u een aantal suggesties van onze reisspecialisten.


Januari

Mexico is het gehele jaar door goed te bezoeken omdat het een tropisch klimaat heeft. In de zomer valt er iets meer regen, maar de dagen zijn overwegend zonnig. Januari is een topmaand voor een reis naar Mexico. Veel zon, weinig regen en stralende dagen. Het schiereiland Yucatan is een populaire bestemming voor deze maand!

Ook West-Maleisië en Sri Lanka zijn het hele jaar door goed te bezoeken. West-Maleisië kent geen echte regentijd en is daarom het hele jaar door goed te bereizen. In de maanden december, januari en februari kan echter wat meer regen vallen, maar deze buien zijn over het algemeen niet heftig. Hetzelfde geldt voor Sri Lanka. De regenbuien zijn namelijk vaak van korte duur 

India is terug van weggeweest! In Rajasthan is het weer perfect in januari t/m april en van september t/m december. Onze routesuggestie De Magie van Rajasthan geeft u een goede indruk van een rondreis door dit centrale deel van India. 


Februari

In februari en maart bevinden grote kuddes gnoes en zebra’s zich op de uitgestrekte vlaktes in het zuiden van de Serengeti in Tanzania. Er is dan een ware geboortegolf gaande, in een paar weken tijden worden er honderdduizenden jonge dieren geboren! Verblijven doet u dan het beste in het Olakira Migration Camp

Liever op het water naar dieren kijken? In februari en maart zijn de wateren rondom de Galapagos archipel helder en kalm. Het zijn perfecte maanden voor een cruise door de Galapagos Archipel waarbij snorkelen en duiken in de hoofdrol staan. 

Ook voor Nieuw-Zeeland is februari een goede maand. Het is dan volop zomer, de dagen zijn lang en de natuur staat in bloei. Houdt er echter rekening mee dat deze maand ook onder de Nieuw-Zeelanders zelf een populaire maand is om te reizen, dus vroegtijdig boeken is aan te raden! 

Koud, kouder, koudst? Zweeds Lapland is een uitstekende bestemming voor een avontuurlijke week in februari of maart! Het winterwonderland ligt er schitterend bij, bedekt onder een laag sneeuw. Deze sneeuw staat garant voor vele avonturen, de dagen worden minder donker en weer langer maar de kans op het spotten van het Noorderlicht is nog steeds heel groot! 

Voor de warmte reist u juist af naar het zonnige Qatar in het Midden-Oosten. Februari en maart zijn uitstekende maanden waarin het nog niet te heet is en even kunt ontspannen aan de winterkou.


Maart

Wilt u naar Argentinië? Maart is een geschikte maand voor een reis door deze veelzijdige bestemming! Het is dan laagseizoen en de zomer is over zijn heetste punt heen. Ook Patagonië is nog goed te bereizen in maart, en de piek van het toerisme is dan net voorbij dus het is er dan niet zo druk. 

Centraal Vietnam is in de periode maart t/m augustus goed te bereizen. Het is hier dan droog en de dagen zijn warm. 

Wist u dat slechts 1 op de 3.000.000 mensen in de wereld met een walvishaai heeft gezwommen? Dit is geen kwestie van moed, enkel van geluk en reislust. Deze gigantische vissen (het zijn de grootste bestaande kraakbeenvissen) zijn ernstig bedreigd en laten zich slechts op een paar plekken ter wereld zien. Aan de Australische westkust bijvoorbeeld, waar het Ningaloo Reef ze in de periode van maart tot eind juli aantrekt door ‘coral spawning’. Talisman directeur Evelien: “Ik had het geluk om in Mozambique te mogen zwemmen met deze vriendelijke reuzen van de zee. Het is slechts heel even spannend, daarna voel je je ontzettend nietig. Wat maken deze gigantische vissen een enorme indruk! Het is nog steeds mijn mooiste reiservaring”

De kersenbloesemtijd, Sakura, in Japan is een populaire reisperiode. Tussen half maart en half april staan de kersenbomen in bloei en kleurt Japan roze. De bomen staan zo'n twee weken in bloei, de start van de bloei is nooit helemaal te voorspellen. Reist u rond eind maart/ begin april dan is de kans groot dat u kunt genieten van de roze pracht. Goed om te weten: Dit is een zeer populaire periode in Japan. Het is er dan ook druk, en de prijzen voor accommodaties en (binnenlandse)vluchten zijn erg hoog. 


April

Vanaf april/ mei spelen de Zuid-Europese bestemmingen weer mee wanneer u op zoek bent naar een rondreis. De temperatuur is aangenaam, de eventuele winterkou is uit de lucht. In Griekenland openen de accommodaties de deuren weer en gaan de veerdiensten weer varen. 

Vanaf april zijn de meeste camps in het wildrijke Zimbabwe weer geopend. Na een aantal maanden dicht te zijn geweest in het regenseizoen openen ze nu de deuren om u kennis te laten maken met de wildernis. “Tijdens een reis door Zimbabwe mag u het gebied Mana Pools niet overslaan! Door de watertoevoer die de ‘levensader’ de Zambezi Rivier het park brengt, is dit een van de meest weelderige safari gebieden van het land” - Evelyn  


Mei

In Peru breekt de droge periode aan in mei. Deze duurt t/m september. U profiteert van van heldere dagen, perfect voor het bezoeken van Machu Picchu en de Heilige Vallei!

Bali is weer open! Mei t/m oktober zijn perfecte maanden voor een reis naar dit tropische paradijs. Verblijft u op één plek om te genieten van de perfecte strandvakantie? Of maakt u een rondreis over dit veelzijdige eiland? We geven u graag het juiste advies! 

Als u een rondreis Brazilië wilt plannen waarbij de Pantanal of de Amazone worden bezocht, kies dan voor mei, juni, juli, augustus of september, de droogste maanden van het jaar.

Wilt u een combireis maken naar Nieuw-Zeeland en Fiji? Dan is mei de perfecte maand. 

Dichterbij huis vindt u in Italië en Portugal heerlijke bestemmingen. Alle restaurants en accommodaties zijn weer open en de temperaturen beginnen te stijgen. Daarnaast is in de maanden mei en juni de grote massa nog niet aanwezig en geniet u de rust.


Juni

Als ze er in mei al zijn heeft u geluk, maar in juni zijn de meeste walvissen dan toch echt aangekomen in Walker Bay in Zuid-Afrika om te spelen en te paren. Het weer in de Westkaap doet wat ‘herfstig’ aan maar reist u daarna door voor de ultieme safari in het noorden dan profiteert u hier van zomerse temperaturen! (Het walvissenseizoen is van juni t/m november) 

Voor Zambia, Zimbabwe en Botswana breekt vanaf juni de beste reistijd aan. Deze duurt tot ongeveer oktober. De natte zomermaanden maken op het zuidelijk halfrond dan plaats voor de droge wintermaanden. 

In Tanzania verschanst u zich in juni in de Grumeti River Lodge waarbij u grote kans maakt op het bijwonen van het grootste natuurspektakel van Afrika; de Great Migration. 

Juni is ook een perfecte maand voor een veelzijdige reis door Kroatië. Het is er dan nog niet zo druk, wat uw reisbeleving ten goede komt. 

Wilt u de iconische bezienswaardigheden en landschappen van Australië ontdekken? Dan is juni zeer geschikt. 

Last but not least: Japan is een goede bestemming voor de maand juni. In juni is de zomer aangebroken in het land, de temperatuur is zeer aangenaam. Wilt u de Mount Fuji beklimmen, wacht dan nog een maandje. Deze is in juli geheel ontdooid en kan dan beklommen worden. 

 


Juli

Juli en augustus zijn de perfecte maanden voor een gorilla trekking in Rwanda. Een bucketlist item voor veel reizigers. Om teleurstelling te voorkomen (vergunningen en accommodaties zijn snel ‘uitverkocht’) raadt Talisman specialist Martine aan om vooral nu al deze reis vast te leggen! 

De maanden juli en augustus zijn topmaanden voor een safari in Zuid-Afrika. En in deze maanden heeft u ook grote kans op het spotten van Walvissen bij Hermanus. 

Heeft u wat langer de tijd deze zomervakantie? Denk dan eens aan een reis naar Australië met het hele gezin! We hebben een geweldig familie avontuur ter inspiratie maar uiteraard maken specialisten Seraphine en Marloes de reis helemaal voor u op maat. 


Augustus

Met Talisman naar Canada? Deze typisch Talisman bestemming heeft een kort seizoen; u kunt hier tussen juni en september naartoe reizen. Talisman specialist Seraphine: “Ik boek het liefst boutique, kleinschalige hotels voor uw reis door het westen van Canada. Het draagt echt bij aan de beleving van deze overweldigend mooie bestemming. Neem zo snel mogelijk contact met me op als u in 2024 naar Canada wilt, ik leg dan alvast het een en ander optioneel en geheel vrijblijvend voor u vast.”

In augustus en september beweegt de grote kudde gnoes en zebra’s zich naar de Masai Mara in Kenia. Het zijn daarom perfecte maanden voor een verblijf in dit gigantische natuurgebied. 

Talisman specialist Evelyn: De Topas Eco Lodge in het noorden van Vietnam is zonder meer een van mijn favoriete accommodaties. Het beste reist u hier in augustus of september naartoe. Er wordt namelijk maar 1 keer per jaar rijst geplant, in juni. Deze wordt in september geoogst. Het zicht op de gigantische rijstvelden, groen en eindeloos, is zo prachtig!” 

Op zoek naar hét paradijs voor zonaanbidders? Ga dan naar de Seychellen! Augustus is een goede maand waarin weinig tot geen regen valt 


September

In september worden de druiven geoogst in de Douro Vallei in Portugal. Combineer een verblijf in het culinaire Porto met een verblijf in de Douro Vallei en laat specialist Astrid een aantal bijzondere excursies in uw verblijf opnemen. 

Om de massa te omzeilen is september de perfecte maand voor een rondreis door Puglia in Italië. Dankzij het mediterrane klimaat is het weer nog steeds goed, maar het is een stuk minder druk.  

September t/m november zijn uitstekende maanden voor een tocht door de Amazone in Peru. Er is weinig regenval, maar er staat nog veel water in de rivieren zodat u veel excursies per boot kunt maken. 


Oktober

Vanaf oktober koelen de bestemmingen in het Midden Oosten weer wat af en worden de temperaturen aangenaam. Een selfdrive door Oman is een geweldig avontuur met zijn tweeën of met het hele gezin. Zwemmen in wadi’s, het beklimmen van forten en verblijven in de bergen… het land is ontzettend veelzijdig! 

Wilt u er ‘gewoon’ even tussenuit, het zomergevoel wat langer vasthouden? Op de Emiraten zijn talloze prachtige resorts te vinden waar u op relatief korte afstand van Nederland kunt genieten van een zonovergoten strandvakantie. 

De lente is een fijn jaargetijde voor een bezoek aan Nieuw-Zeeland. Van oktober t/m november is het ook het waterval seizoen; de Milford en Doubtful Sound zijn echte hoogtepunten in deze maanden! Omdat u nog voor het hoogseizoen reist is er nog relatief weinig drukte. 


November

In Thailand, maar ook in Laos en Cambodja, breekt het droge seizoen aan. Dit seizoen duurt t/m maart. Gaat u eilandhoppen in Thailand of ontdekt u de cultuurschatten van Cambodja? We wisselen graag met u van gedachten en ontwerpen de perfecte reisroute voor u. 

Naar de zon in november? Dan zijn Barbados en Mexico zeer geschikt in november. Een zonvakantie op een tropische bestemming in de Nederlandse of Belgische winter komt zo ineens een stuk gemakkelijker dichterbij! Ook kunt u direct vliegen op Curacao, waar wij met plezier een prachtige villa of een suite in het Baoase resort voor u boeken! Iets dichter bij huis vindt u het zonnige Qatar.

Ook is november een goede maand om al het moois van Melbourne, Tasmanië en Sydney te ontdekken. 


December

De zomer in Afrika is in volle gang. Kaapstad is een geweldige plek in december; de stad bruist en er hangt een ontspannen sfeer. Het meemaken van de jaarwisseling op het zuidelijk halfrond is ook erg bijzonder; hoe vaak heeft u om middernacht in een korte broek en slippers op het strand gestaan?

Over die jaarwisseling gesproken; wees de eerste van uw vrienden en familie die ‘gelukkig nieuwjaar’ kan wensen en vier de jaarwisseling in Sydney! Een spektakel van jewelste als u een plekje bemachtigd met zicht op het Opera House.

In december breekt de juiste reisperiode voor de paradijselijke Malediven aan. Het is een populaire bestemming onder Talisman reizigers, die in deze koude maand graag een superdeluxe resort opzoeken met een wit zandstrand aan hun voeten. Wilt u met kerst in een overwater villa zitten? Neem dan snel contact met ons op!