Ik heb altijd "itchy feet"

Dit niet stil kunnen zitten leidde mij naar een studie toerisme. “Daar is mijn passie voor reizen echt ontwikkeld”, aldus Sales & Support Tamara. “Het was een internationale studie met veel buitenlandse studenten. Zo heb ik kennis gemaakt met landen en culturen waar ik anders niet zo snel mee in aanraking zou komen. Dit resulteerde in een groot verlangen om de wereld te ontdekken, want nieuwe bestemmingen verkennen en zien hoe de natuur en cultuur in ieder land weer anders is, is toch wel één van dingen waar ik het meeste plezier uit haal. Inmiddels ben ik al meerdere keren voor langere tijd in het buitenland geweest. Zo heb ik een tijdje in Australië gewoond en heb ik onlangs vijf maanden door Azië gereisd.”

Één ervaring die veel indruk op Tamara heeft gemaakt, is toen ze op het Indonesische eiland Lombok was. “Tijdens één van mijn reizen was ik op Lombok samen met een vriend. Op een dag scooterden we het eiland over. We hadden geen plan, behalve dat we misschien Mount Rinjani vanaf een mooi uitzichtpunt wilden bekijken. Het was die dag ontzettend warm dus zochten we op Google Maps naar de dichtstbijzijnde waterval om een verkoelende duik te nemen. Onderweg werd er continu naar ons gezwaaid en gelachen door de locals. Eenmaal bij de waterval aangekomen, bleek dit een lokale ‘bathing pool’ te zijn waar veel locals ook komen om zich te douchen. Al snel werden we uitgenodigd door een lokale familie om te komen zwemmen. Ik denk nog vaak terug aan deze bijzondere dag en de gastvrijheid.”

Wanneer je Tamara vraagt naar haar favoriete bestemmingen, dan kan ze eigenlijk niet kiezen tussen drie verschillende plekken: het groene noorden van Vietnam waar ze de Ha Giang Loop gereden heeft, de jungle van Khao Sok National Park of de bruisende Australische stad Melbourne. Tamara: “Een paar jaar terug heb ik vijf maanden in Melbourne gewoond. Gedurende deze maanden heb ik de stad goed leren kennen en heeft deze bestemming een speciaal plekje in mijn hart veroverd. Ook het rijden van de Ha Giang Loop was ontzettend bijzonder. Vier dagen lang rijd je op een motor door de bergen van het uiterste noorden van Vietnam. Iedere keer denk je dat je het mooiste al gezien hebt, en toch word je na iedere bocht opnieuw verrast. 

Ondanks dat Tamara al veel gezien heeft, is de wensenlijst nog niet leeg. “Hoog op mijn lijstje staat een rondreis door Nieuw-Zeeland. De natuur daar lijkt me geweldig! Ook zou ik graag het Afrikaanse continent eens willen bezoeken. Een aantal familieleden ging me voor en hebben me ontzettend enthousiast gemaakt met hun verhalen”.