Een pure outback ervaring in het hoge noorden van Western Australia

Er zijn maar weinig plaatsen op de wereld waar u kunt genieten van prachtige landschappen, lekker eten, unieke accommodatie aan het strand en een bijzonder rijke historie. Dit alles gecombineerd met een ongeëvenaard gastvrijheid op een afgelegen outback locatie. Kimberley Coastal Camp is er één van. 

Alleen via de lucht bereikbaar

Kimberley Coastal Camp ligt op een smal schiereiland met uitzicht over de Timor Sea in het hoge noordwesten van Western Australia. Het camp staat niet op de kaart en heeft dan ook geen toegangsweg. Hier komen is al een spectaculaire belevenis op zich. U bereikt het camp met een klein vliegtuigje dat landt op het Mitchell Plateau. Vanuit hier vliegt u per helikopter verder en landt u op het strand van het camp. Alternatief is om per watervliegtuig te arriveren. De vrijstaande hutten bieden al het nodige comfort in een echte outback setting. 

De to do lijst is hier oneindig

Wandelen, een boottocht, een helikoptervlucht of gewoon genieten van het uitzicht, u kunt de dag naar eigen wens indelen. De sfeer in het camp is ontspannen, u kunt zelf bepalen hoe actief u deze dagen wil doorbrengen. Kimberley Coastal Camp is een waar paradijs voor vogelliefhebbers, kunstenaars, fotografen en natuurliefhebbers. De aanwezigheid van bijzondere diersoorten zoals krokodillen, wallabies, dingo’s, zeeschildpadden en enkele keren een bultrugwalvis maken uw verblijf compleet. Er zijn rondom het camp een aantal korte maar ook lange wandelroutes uitgezet. Een ervaren gids vergezelt u graag om u meer te vertellen over de tradities van de lokale Aboriginal stam. Tijdens een boottocht kunt u langs verschillende eilandjes en stranden varen en aan land gaan om zeldzame rotstekeningen te bekijken. 

Er is ook tijd voor ontspanning

Het zwembad is een ideale plek om even af te koelen en met een koud drankje in de hand te genieten van het uitzicht over zee waarbij u wordt beloond met een schitterende zonsondergang. Eind van de dag kunt u in de centrale ruimte van het camp ontspannen, genieten van het geruis van de golfen en uw ervaringen met andere reizigers delen. De beste periode om het Kimberley Coastal camp te bezoeken is tussen half maart en half oktober. 

Bush comfort

De vrijstaande hutten zijn eenvoudig en gedeeltelijk open zodat de wind er makkelijk doorheen kan waaien voor verkoeling. Alsof u in een luxe tent overnacht. De inrichting is eenvoudig maar voorzien van al het nodige comfort in de bush. De buitendouche is afgeschermd zodat u voldoende privacy hebt. De maaltijden zijn gezamenlijk met de andere gasten. Op de grote eettafel worden elke dag heerlijke maaltijden geserveerd met ondermeer vers gevangen Barramundi, oesters, krab of een versgebakken pizza uit de oven gegarneerd met rozemarijn en besprenkeld met olijf olie.

Tripadvisor over Kimberley Coastal Camp

Vergelijkbare accommodaties in Australië