Amankora Bumthang is de meest luxe uitvalsbasis voor het verkennen van de Bumthang vallei.

Een bijna heilige ligging, midden in het hart van de Bumthang vallei. In het noordoosten van Bhutan zij aan zij tegen het bijzondere heiligdom Wangdichholing paleis uit 1857. Amankora Bumthang lijkt onder invloed van het heilige. In het complex met zestien luxe suites heerst een heerlijk gevoel van rust en sereniteit. Alsof u hier de enige gast bent. Zowel 's zomers als 's winters is Amankora een heerlijke plek om te verblijven. Bij mooi weer kunt u ontbijten op het comfortabele terras en in de winder wordt de bukhari aangestoken. En de omgeving? Bumthang! 

Maak kennis met de Bhutaanse cultuur

Bumthang wordt omgeven door groene valleien waar u prachtige wandelingen kunt maken. Op cultureel vlak is hier voldoende te beleven. In Bumthang staan maar liefst 29 tempels en kloosters, de een nog mooier dan de ander. In het najaar vindt hier het tsechu festijn plaats. Dit kleurrijke religieuze festival met dans en muziek wordt op grote schaal gevierd. Het tsechu festival biedt de fantastische kans om een van de opmerkelijkste elementen van de Bhutaanse cultuur zelf mee te maken. En aan het eind van de dag (zoals te doen gebruikelijk) tot rust komen in de bibliotheek of in de spa. 

Minimalisme en veel sfeer

De suites zijn verdeeld over vier gebouwen met elk twee suites op de begane grond en twee op de eerste verdieping. De kamers zijn minimalistisch maar sfeervol ingericht met dank aan het vele hout en de warme kleuren. De slaapkamer geeft toegang tot een ruime badkamer met een apart, voor het raam geplaatst, bad. Inderdaad: uitzicht over de tuinen of het nabijgelegen paleis.

Veel variatie

Amankora Bumthang heeft zijn eigen restaurant. De keuken biedt ruim voldoende variatie in westerse en Bhutaanse specialiteiten. Het restaurant kent een gezellige informele sfeer. De gasten zitten aan kleine tafeltjes die speels zijn opgesteld.

Tripadvisor over Amankora Bumthang

Vergelijkbare accommodaties in Bhutan