Historie en moderniteit komen samen in dit kleine paradijsje. Dichtbij de Mochhu rivier en bij een van de mooiste dzongs van Bhutan.

Amankora Punakha, een naam om te onthouden. Het hotel ligt midden tussen de heldergroene rijstvelden ten oosten van de Dochula Pass en vlakbij de schitterende Punakha Dzong. Om binnen te komen moet u eerst over de houten hangbrug die rijkelijk versierd is met gekleurde gebedsvlaggetjes. Amankora Punakha ligt op het grondgebied van een oude Bhutaanse boerderij. De eigenaar was een -Je Kempo-, een hooggeplaatste abt. Hij legde hier het fundament op voldoende hoogte met het idee een goed uitzicht te krijgen over zijn rijstvelden en boomgaarden in de Punakha vallei. Dat uitzicht is er nog!

Bezoek de tempels en dzongs

Op een relatief kleine afstand van Amankora Punakha ligt een aantal van Bhutans mooiste tempels en dzongs. Dit geldt met name voor de Punakha Dzong en Chimi Lakhang. U kunt de wandeling over de Dochula bergpas volgen en wellicht getuige zijn van de Punakha tsechu. Dit kleurrijke religieuze festival vol dans en muziek is het grootste volksfeest van Bhutan. Na een actieve dag onderweg kunt u bij Amankora Punakha tot rust komen in de lounge, aan het zwembad of in de meditatieruimte. De beste ontspanning biedt de spa. Deze kleine hideaway heeft twee behandelkamers, een stoomcabine en een ruimte die speciaal is ingericht voor yoga.

Tussen de sinaasappelbomen

Hotel Amankora Punakha heeft acht warm ingerichte suites. De kamers liggen verspreid over drie aaneengeschakelde gebouwen tussen de sinaasappelbomen. De suites liggen op een lijn met het zusterhotel wat betreft het meubilair en de uitstraling. Ook hier warm hout, natuurlijke materialen en sfeervolle kleuren. In de winter stookt u een vuurtje in de bukhari. Dat is het model houtkachel waarmee de Bhutanezen al eeuwenlang hun leefomgeving verwarmen.

Ervaringen delen aan de lange eettafel

Het restaurant ligt in een volledig gerenoveerde schuur. Het eetgedeelte bestaat uit een paar lange tafels waaraan gasten gezamenlijk plaatsnemen voor alle maaltijden. Het menu bestaat uit een mix van westerse en typisch Bhutaanse gerechten die met veel zorg worden bereid. In de zomermaanden staan de tafels gedekt op de binnenplaats. 

Amankora Punakha - Dining room - Bhutan

Tripadvisor over Amankora Punakha

Vergelijkbare accommodaties in Bhutan